Anu Oksanen

Marigold IceUnityn vastuuvalmentaja.

Valmentanut seurassa vuodesta 1993. Anun aloittaessa seurassa oli vain kaksi joukkuetta, nyt kilpailevia joukkueita on jo 13.

Suomen valmentajat ry on valinnut Anun kolme kertaa joukkuelajien vuoden naisvalmentajaksi vuosina 2002, 2004 ja 2006.
Anu on palkittu Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun kultaisella ansioristillä vuonna 2019. Kultainen ansioristi annetaan urheilun tai kulttuurin parissa ansioituneelle henkilölle.
Helsingin Kaupunki myönsi vuonna 2019 Anulle Kultaisen Helsinki-mitalin. Tämä on korkein kaupungin myöntämä tunnustus. Samalla hänet valittiin myös sadan liikunnan ja urheilun helsinkiläislegendan joukkoon.Aiemman muodostelmaluistelun päävalmentajan tehtävän lisäksi Anun vastuulla on ollut vuosina 1994-2016 myös seuran suurprojekti jokavuotinen jääshow.

 

Koulutus:

Liik.tiet kandi
Kouluttanut ja kouluttautunut ulkomailla erilaisissa seminaareissa ja tehnyt koreografioita ulkomailla (mm. USA, Kanada, Etelä-Afrikka, Sveitsi, Kroatia, Australia, Uusi-Seelanti ja Englanti).

 

Oma ura:

Omalla yksinluistelun kilpauralla Anu ”Jääskis” Oksanen oli mm. Noviisien (silloin kokelaat sarjan) Suomen mestari, Junioreiden SM 2 ja PM 3. Senioreiden SM 4. Aloitti valmennustyöt lajin parissa oman yksinluistelu-uran ohessa, kun muodostelmaluistelu (kuvioluistelu, ryhmäkuviointi) tuli Suomeen 80-luvulla. Urallaan Jääskis tunnettiin tyttönimellään Anu Jääskeläinen.

 

Parasta valmentamisessa:

"Valmennuksessa on ihanaa päästä joukkueen kanssa työstämään erilaisia ohjelmia ja koreografioita sekä seurata niin niiden kuin yksilöiden ja joukkueen kehittymistä kauden aikana. Pitkän uran aikana tehdyn työn jälkeen voin nauttia työni ja koko systeemin tuloksista. Junnu- ja erityisesti sennutasolla ”työni” on viime vuosina ollut helppoa, kun luistelijoiden oma motivaatio ja aktiivisuus on kasvanut. Heille on selvää miksi ovat lajissa ja joukkueessa mukana, joten valmentajan työ on tältä osin ollut helppoa. Emme tee asioita aina sieltä helpoimmasta päästä ja uusia ohjelmia suunnitellessa pyrin tekemään jotain uutta ja erilaista. Joukkueen heittäytyminen erilaisiin koreografioihin ja teemoihin antaa niin luistelijoille kuin valmentajille paljon ja työskentelyilmapiiri on rento ja hauska kovasta työnteosta huolimatta. Luistelun iloa ja esityksistä nauttimista, on ilo katsoa luistelijoiden ja joukkueiden tasosta riippumatta. Parasta on tietysti nähdä oman joukkueen esitysten menevän kisoissa nappiin."

 

Joukkueen suusta:

”Jääskis on erittäin innovatiivinen ja luova valmentaja, joka kannustaa meidät viemään itseämme pidemmälle. Hänen mielikuvituksellaan ei ole rajoja, vuosi vuodelta hän pystyy luomaan henkeäsalpaavia ohjelmia ja uskomattomia tarinoita. Jääskiksen huumorintaju värittää treenipäiviämme ja hän heittäytyykin täydellä sydämellä mukaan hulluimpiinkin tempauksiimme.”

”Jääskis on määrätietoinen ja luova valmentaja. Hän vaatii meiltä 100 % omistautumista niin lajiin kuin joukkueeseenkin ja valmentaa meitä kuitenkin kannustavalla ja rennolla otteella.”

 

anu.oksanen(at)hl.fi
040-515 1559