Sini Parkkinen

Sini on tanssija ja tanssinopettaja (AMK) ja opettaa tanssia ja ilmaisutaitoa jäätanssin G1-G5 valmennusryhmille sekä muodostelmaluistelun Marigold IceUnity ja Musketeers joukkueille.

Kallion ilmaisutaidon lukiossa syventyneet taideopinnot sekä lukuisat viikkotunnit saivat jatkoa vuonna 2015 Oulussa, jossa Sini opiskeli neljä vuotta tanssinopettajaksi (AMK) päälajinaan showtanssi. Opinnot veivät Sinin myös lukukaudeksi tanssijan vaihto-opintoihin Institute of the Arts Barcelona -yliopistoon vuonna 2017. Ei ole montaa tanssilajia, jota Sini ei olisi kokeillut. Päälajeiksi hänelle ovat kuitenkin muodostuneet show-, nyky- ja katutanssien monet eri muodot, rakkaimpana musikaalitanssi sekä koreografiapainotteinen commercial dance.

Pohjansa tanssiin sekä määrätietoiseen tekemiseen Sini on saanut 13-vuotisesta kilpaurheilu-urastaan yksinluistelijana. Menestystä kilpailuissa tuli kiitettävästi ja hän oli myös kaksi vuotta osana STLL:n Projekti 2010 -ryhmää. Lisäksi esiintymistä rakastava Sini oli seitsemän vuotta mukana valtakunnallisella Muumi Jääsatu -kiertueella mm. luonneroolissa Pikku Myynä. Myöhemmin hän kouluttautui taitoluisteluohjaajaksi ja jatkoi työskentelyä luistelijoiden parissa. Tanssiopintojensa ohella hän toimi Oulun Luistelukerhossa tanssinopettajana, koreografina sekä kevätnäytöksen taiteellisena johtajana vuosina 2016-2019. Hän on osallistunut viime vuosina myös HLn jääshown ja Lumikuningatar-produktion työryhmiin.

Sinin opetuksessa korostuu musikaalisuus, monipuolisuus sekä liikedynamiikoilla leikittely. Tunneilla kulkevat käsi kädessä hyvä perustekniikka sekä uudet haasteet ja oivallukset niin, että luistelijat pystyisivät hyödyntämään näitä mahdollisimman paljon omassa päälajissaan jäätanssissa.  Opettajana Sini on energinen, vaativa sekä kannustava. Tanssitunneilla kaiken ei aina tarvitse olla kaunista ja täydellistä, vaan mokata saa ja isosti! ”Haluan rohkaista oppilaitani ylittämään itsensä ja pidän huolen, että tuntien ilmapiiri tukee tätä.”

 

 

Sinin on valokuvannut Iida Salenius (@illusiaphotography).