Neil Brown

Neil valmentaa jäätanssin ryhmiä viitenä päivänä viikossa. Hän on sekä G2-ryhmän että G3-4 ryhmien vastuuvalmentaja. Jäätanssin valmennustiimissä hän vastaa vastuuvalmennuksen lisäksi suurelta osin kilpailuohjelmien musiikkien ja koreografioiden luomisesta tiiviissä yhteistyössä luistelijoiden ja muiden valmentajien kanssa.

Valmentajana Neil on kunnianhimoinen ja tavoitteellinen, ja pyrkii kehittämään luistelijoita niin pitkälle kuin se on mahdollista. Hänen filosofiansa on, että valmennuksen ja luistelun tulee olla mukavaa, mutta jatkuvan kehityksen kulttuuriin tulee kaikkien sitoutua.

Neil on toiminut päätoimisena jäätanssin valmentajana vuodesta 2014 Ranskassa Lyonin kansainvälisessä jäätanssiakatemiassa. Hän on suorittanut vuonna 2019 korkeimman tason taitoluisteluvalmentajan tutkinnon Ranskassa. Neil puhuu äidinkielenään englantia ja ranskaa, ja osaa erinomaisesti myös italiaa. HLn valmentajaksi hän siirtyi keväällä 2021.

Urallaan Neil on luotsannut 35 jäätanssiparia noviisitasolta senioreihin. Lisäksi hän on valmentanut lukuisia soolotanssijoita, ja tehnyt koreografioita ja opettanut luistelutekniikkaa yksinluistelijoilla. Hän on myös toiminut valmentajana leireillä Espanjan Barcelonassa ja Ice Planet leireillä Andorrassa.

Taitoluistelun Neil aloitti 5-vuotiaana ja siirtyi jäätanssin 9-vuotiaana. Neil saavutti jäätanssiurallaan parinsa kanssa lukuisia kansallisia mestaruuksia sekä juniori että senioritasolla. Kansainvälisillä kentillä hän on edustanut sekä Ranskan että Tsekin maajoukkuetta. Juniorina hän on osallistunut Grand Prix ja MM-kilpailuihin vuosina 2008-2010, ja senioritasolla EM- ja MM-kilpailuihin vuosina 2012-2014.