Sinustako jäätanssija?

 

Jäätanssi on sopiva harrastus jokaiselle musiikista ja luistelusta nauttivalle. Jäätanssia voi harrastaa lähes kaiken ikäiset, seurassamme on harrastajia 6-65v. ikähaitarilla. Harjoittelu on monipuolista sekä keholle että mielelle. Luistelutaidon lisäksi opitaan itseilmaisua, kehonhallintaa ja ryhmässä toimimista reilujen ja ammattitaitoisten valmentajien johdolla.

Jäätanssissa on painopisteinä rytmiin luistelu, kaaret, askeleet sekä erilaiset kuviotanssit, piruetit, twisselit ja nostot sekä musiikkiin eläytyminen. Jäätanssi on perinteisesti parilaji, mutta sitä voi harjoitella ja kilpailla yhtä hyvin soolona. Soolotanssi yleistyykin kovaa vauhtia maailmalla.

Jäätanssikilpailuissa luistelijat pääsevät esittämään taitojansa joko soolona tai parin kanssa, ja niitä käydään hyvässä hengessä toinen toistaan kannustaen. Kilpailuohjelmien hionta ja esittäminen opettaa päämäärätietoista jatkuvan kehityksen kulttuuria, jossa on aikaa nauttia myös itse tekemisestä. Nämä vahvistavat vastuunottoa, itseluottamusta ja esiintymistaitoja, joista on runsaasti etua myös koulu- ja työmaailmassa.

Aloittaaksesi jäätanssiharrastuksen tarvitset:

  • Taitoluistimet ja hyppynarun
  • Perusluistelutaidon - sujuva eteen- ja taaksepäin luistelu sekä liukuminen yhdellä jalalla
  • Urheilijan evästä ja vesipullon
  • Halun nauttia luistelusta ja musiikista iloisessa porukassa!

For information in English, please contact Ms Henna Lindholm by calling 050 476 8252 or by email henna.lindholm(@)hl.fi

Lisätietoja jäätanssin harrastamisesta voi kysyä puhelimitse jäätanssin lajikoordinaattorilta Henna Lindholmilta numerosta 050 476 8252 tai sähköpostilla henna.lindholm(at)hl.fi.

Lajiamme koskien lisätietoa löytyy Suomen taitoluisteluliiton sivuilta.

Videomateriaalia jäätanssijoistamme:
Helsingin luistelijoiden jäätanssijat Enna ja Oskari kisasivat Tallinnassa 27. marraskuuta 2018

Copenhagen 2019