Eläinten kuningas 2 juoni

Eläinten kuningas 2 - Paluu Jylhäkalliolle

Lähdemme elämän suureen seikkailuun, kun palaamme Jylhämaahan seuraamaan leijonakuninkaan ja muiden savannin eläinten elämää. Aikaa on kulunut leijonakuningas Simon hallitessa eläinten valtakuntaa. Jälleen koittaa uusi aikakausi, kun Simo ja Nelli esittelevät uuden jälkeläisensä, Jylhämaan tulevan kuningattaren Kiiran.

Aurinko nousee savannilla ja eläimet heräävät uuteen päivään. Vanha ja viisas poppamies-paviaani kutsuu kaikki eläimet koolle. Leijonakuningas esittelee ylpeänä uuden pentunsa alamaisilleen, Jylhämaan asukkaille.

Pieni ja seikkailunhaluinen tyttöleijona nauttii upeista maisemista ja eläinten seurassa liikkumisesta. Kerran pikku Kiira tapaa retkellään Kobu-nimisen, ikäisensä leijonanpennun, joka on Jylhämaasta karkotetun Zaran poika. Pennut ystävystyvät välittömästi. Yhteisten leikkiensä ja seikkailujensa tiimellyksessä pennut joutuvat huimaan vaaraan törmätessään krokotiililaumaan.

Jylhämaan ulkopuolella vaanii karkotettu hyeenalauma, jota leijonanaaras Zara johtaa. Tämä on kaunainen Simolle siitä, että tämä tappoi hänen miehensä Scarin. Zaralla on suunnitelma että hänen pojastaan tulisi isona Jylhämaan uusi kuningas. Kobu on pienestä pitäen kasvatettu vihaamaan Jylhämaata ja sen asukkaita. Leijonakuningas ei ole iloinen nähdessään karkottamansa hyeenat ja kostonhimoisen leijonan joka haluaisi syrjäyttää hänet.

Vuodet vierivät ohi tasaisen rauhallisina. Ajan kuluessa pikku leijonatytöstä kasvaa nuori kaunotar. Elämä jatkuu, ja kuningas opettaa tyttärelleen, että yhdessä pysyen he saavat Jylhämaan asiat toiminaan, ja näin kuningaskunta on aina turvallinen asuinpaikka eläimille.

Kiira on kasvanut jo niin isoksi, että on aika lähteä ensimmäiselle metsästysretkelleen yksin. Hän vaanii seepralaumaa ja lähtee jahtiin. Lapsenvahdit Rumba ja Tico Tico haluavat kuitenkin salaa varmistaa, että kaikki sujuu hyvin, ja seuraavat Kiiraa retkelle. Ilkeällä Zaralla on kuitenkin kavalat suunnitelmat. Hän sytyttää nurmikon palamaan siellä missä Kiira metsästää. Kiira kauhistuu, kun liekit sulkevat häneltä tien. Mutta onneksi Kobu on lähettyvillä ja saa vietyä ystävättärensä turvaan. Kiitollisena tyttärensä pelastajalle Leijonakuningas lupaa hyväksyä Kobun yhdeksi Jylhämaan leijonista.

Aamuvarhaisella flamingot tepastelevat savannin rantavesissä. TicoTico ja Rumba vievät Kiiran ja Kobun Jylhämaan parhaimmalle ötökkäpaikalle herkuttelemaan. Matkalla tulee vastaan jos jonkinlaisia eläimiä. Hakuna Matata - kuinka elämä onkaan ihanaa; ei huolia, ei murheita! Seuraa monta iloista päivää ja kaverukset keksivät jos jonkinlaista hauskanpitoa. Jotkut leikeistä vain eivät aina pääty niin mukavasti. Sarvikuonolauman takaa-ajo on toveruksista hauskaa puuhaa, mutta kun lauma kääntyykin, muuttuu hauska leikki vaaralliseksi takaa-ajoksi.

Iltatähtien valaistessa taivasta Simo ja Nelli kertovat tyttärelleen elämänviisauksia ja taivaalla tuikkivien tähtien* merkityksen. Siellä entisajan kuninkaat valvovat ja suojelevat meitä. Eräänä päivänä mekin valaisemme jälkeläistemme matkaa tällä elämän tiellä.

Paparazzi-paviaani oivaltaa, että Kiiran ja Kobun välille syntyvä rakkaus olisi avain siihen, että Jylhämaahan saataisiin lopulta täydellinen rauha. Simon ja Kobun ollessa kävelyllä he kokevat karmean yllätyksen. Zaran hyeenajoukko on heitä väijymässä ja piirittää kuninkaan. Leijonakuningas luulee nuoren Kobun olleen juonessa mukana ja karkottaa tämän pois Jylhämaasta. Kiira uskoo, ettei Kobulla ollut mitään osuutta väijytykseen. Niinpä hän lähtee tätä etsimään. Löytäessään Kobun nuoret huomaavat tunteensa toisiaan kohtaan ja ymmärtävät, että kuuluvat yhteen. Heidän olisi palattava takaisin Jylhämaahan ja saatava rauha aikaan. Zara on kuitenkin toista mieltä kuin poikansa. Hän hyökkää äkkiarvaamatta Kiiran kimppuun, ja he taistelevat raivoisasti. Alla pauhaava joki vie Zaran mennessään, kun tämä horjahtaa kalliolta tulvivaan veteen. Rauha palaa Jylhämaahan, jossa kaikki elävät lopulta onnellisesti yhdessä. Ja niin matka elämän tiellä jatkuu.

*Tähti ohjelma on Marigold IceUnityn ja Royal Icen yhteinen ”Kirka memoriam” muistonumero