Harrastusmahdollisuudet seurassa

 

Helsingin Luistelijat on Suomen suurin taitoluisteluseura. Seurassamme voi harrastaa yksinluistelua, jäätanssia sekä muodostelmaluistelua. Jokaisesta lajista löytyy ryhmiä luistelijoille, jotka tähtäävät kilpaurheilijoina maailman huipulle sekä luistelijoille, jotka haluavat nauttia lajista ilman kovia kilpailullisia tavoitteita. Harrasteluistelun osalta tarjontamme on kattava sekä lasten että aikuisten osalta.

Alla esitellään eri harrastusmahdollisuuksia. Linkkejä klikkaamalla löydät tarkemmat tiedot, yhteystiedot sekä ohjeet ilmoittautumisiin.

 

 

Lasten luistelukoulu

Tarjoamme luistelun opetusta kaiken ikäisille luistelusta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan oppimaan uutta ja nauttimaan luistelun ilosta!

Lasten luistelukoulumme on suunnattu 3-12 -vuotiaille. Ryhmät kokoontuvat koko kauden ajan kerran viikossa, samaan aikaan ja samassa paikassa. Luistelukoulusta löytyy ryhmiä sekä aivan vasta-alkajille että jo hieman luistelutaitoja omaaville.

Tervetuloa luistelukouluun!

Ilmoittautuminen

Luistelukoulun info

Skating school in English

 

Mini-toiminta

Luistelukoulun jälkeen seurassamme on tarjolla sekä luistelukoulun että lajien kehitysryhmät eli Mini-ryhmät, joissa jatketaan perusluistelutaitojen harjoittelua sekä hieman jo tarkempia lajitaitoja. Mini-ryhmät esitellään lyhyesti alla ja lisätietoja löytyy linkkien kautta ryhmien omilta sivuilta. Luistelijan osallistuminen mihin tahansa Mini-ryhmään ei vielä edellytä lajin valitsemista, vaan ryhmistä on mahdollisuus jatkaa omien taitojen mukaisesti eteenpäin mihin tahansa seuran ryhmään/lajiin.

Minitähdet
(luistelukoulun kehitysryhmä)

Minitähdet on seuramme ensimmäinen kehitysryhmä, joka on tarkoitettu luistelusta innostuneille 3-5 -vuotiaille pojille ja tytöille. Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa jäällä ja oheisharjoituksissa. Jääharjoituksissa harjoitellaan perusluistelutaitoja, jotka pohjautuvat jäätanssin, muodostelmaluistelun ja yksinluistelun perustaitoihin. Oheisharjoituksissa harjoitellaan yleismotorisia taitoja taitoluistelu huomioiden ja lisäksi tanssitaan balettia. Harjoittelussa kulkee mukana sekä leikki että musiikki. Minitähdet eivät kilpaile, mutta esiintyvät seuran tapahtumissa, kuten jääshowssa. 

Ryhmästä on mahdollisuus edetä taitojen karttuessa seuraaviin kehitysryhmiin. Minitähtiin ei ole taitovaatimuksia, mutta lapsen tulee pysyä pystyssä ilman tukea.

Kutsumme ryhmään luistelijoita myös HL:n luistelukoulusta. Jos et saa kutsua tai et ole HL:n luistelukoululainen, ota yhteyttä niin sovitaan aikataulusta. Yhteystiedot Minitähtien sivuilta.

Minitähdet

Minitimantit
(yksinluistelun kehitysryhmä)

Minitimantit on yksinluistelun kehitysryhmä, jossa luistelee n. 4-6 -vuotiaita luistelijoita. Luistelijat oppivat taitoluistelun peruskäännökset ja -askeleet, liukuja, peruspiruetteja ja yksöishypyt flippiin saakka. Ryhmällä on kolme jääharjoitusta viikossa. Jääharjoitusten yhteydessä pidetään kaksi oheisharjoitusta sekä balettitunti.

Minitimantit eivät kilpaile, mutta esiintyvät seuran tapahtumissa, kuten jääshowssa.

Minitimantit

Minidance
(jäätanssin kehitysryhmä)

Minidance on jäätanssin esikilparyhmä, jossa opetellaan jäätanssin alkeita ja perusluistelua niin soolona kuin parinkin kanssa. Oheisharjoituksissa harjoitellaan perusliikuntataitoja ja tehdään lapsille sopivaa peruskuntotreeniä. Minidance harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Mukaan otetaan jatkuvasti uusia luistelijoita.

Kutsumme ryhmään luistelijoita myös HL:n luistelukoulusta. Jos et saa kutsua tai et ole HL:n luistelukoululainen, ota yhteyttä niin sovitaan aikataulusta. Lisätietoja ja yhteystiedot Minidancen sivuilta.

Minidance

Miniflowers & Minilights 
(muodostelmaluistelun kehitysryhmät)

Miniflowers ja Minilights ovat muodostelmaluistelun kehitysryhmiä. Ryhmissä harjoitellaan perusluistelutaitoja sekä muodostelmaluistelun alkeita. Miniflowers on tarkoitettu 5-8- vuotiaille ja Minilights 9-12- vuotiaille innokkaille harrastajille, joilta eteen- ja taaksepäin luistelu sujuu jo. Ryhmät eivät kilpaile, mutta esiintyvät seuran tapahtumissa, kuten jääshowssa. Ryhmistä on mahdollisuus edetä taitojen karttuessa muihin seuran ryhmiin. Miniflowersiin ja Minilightsiin otetaan jatkuvasti uusia luistelijoita. Lisätietoja ryhmien sivuilta.

Miniflowers & Minilights

 

Harrastus- ja kilpatoiminta

 

Jäätanssi

Seurassamme on erilaisia jäätanssin valmennusryhmiä aivan aloittelijoille sekä huippu-urheilijoille.  Muutama ryhmä on esitelty alla, mutta vaihtoehtoja on paljon enemmänkin. Jäätanssijoita otetaan mukaan ryhmiin koko kauden ajan, ole siis rohkeasti yhteydessä, mikäli olet kiinnostunut jäätanssista eikä etsimääsi ryhmää löydy jäätanssin sivuilta.

Ryhmät ja luistelijat

Valmentajat

 

Muodostelmaluistelu

Seurassamme on muodostelmaluistelujoukkueet kaikissa sarjoissa. Muodostelmajoukkueisiin järjestetään testit aina keväisin maalis-huhtikuun vaihteessa, viimeisen Taitoluisteluliiton kilpailukalenterin kilpailun jälkeen. Joukkueissa voi luistella harrastaen muutaman kerran viikossa tai tähdätä maailman huipulle Marigold IceUnityn tai Musketeersin riveissä. Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli olet kiinnostunut muodostelmaluistelusta eikä etsimääsi joukkuetta löydy muodostelmaluistelun sivuilta.

Joukkueet

Valmentajat

 

Yksinluistelun kehitys- ja kilparyhmät

Seurassamme on erilaisia yksinluistelun valmennusryhmiä sekä kilpaileville että kehitysvaiheessa oleville luistelijoille. Yksinluistelijoita otetaan mukaan ryhmiimme koko kauden ajan. Ole siis rohkeasti yhteydessä, mikäli olet kiinnostunut liittymään joukkoomme. Lisätietoja sekä valmentajien yhteystiedot löytyvät alla olevista linkeistä.

Sinustako yksinluistelija seuraamme?

Ryhmät ja luistelijat

Valmentajat

 

Yksinluistelun harrasteryhmät

Yksinluistelussa on kaksi harrasteryhmää, joissa luistelee n. 8-20 -vuotiaita luistelijoita. Harrasteryhmissä opitaan uusia taitoluisteluliikkeitä sekä treenataan iloisella mielellä. Ryhmät harjoittelevat ilman kilpailullisia tavoitteita kaksi kertaa viikossa jäällä sekä kerran viikossa oheisharjoituksissa.  Ryhmästä on mahdollisuus edetä taitojen karttuessa muihin seuran ryhmiin. Mikäli olet kiinnostunut Harrasteryhmistä, ota yhteyttä vastuuvalmentajaan. Lisätietoja sekä yhteystiedot löytyvät Harrasteryhmien sivuilta.

Harrasteryhmät

 

Aikuisluistelu

 

Aikuisten luistelukoulu

Aikuisten luistelukoulu on tarkoitettu yli 18-vuotiaille niin vasta-alkajille kuin luistelua aiemmin harrastaneillekin. Aikuisille löytyy useita eri ryhmiä alkeistunneista edistyneiden tunteihin.

Alkeisryhmässä harjoitellaan perusluistelua, helppoja askeleita (mm. kolmosia ja kantakäännöksiä) ja liukuja sekä hyppyjen ja piruettien alkeita.
Perusryhmässä harjoitellaan sekä helppoja että haastavampia askeleita (mm. käänteitä ja vastakolmosia) ja askelyhdistelyjä sekä liukuja, hyppyjen ja piruettien alkeita.
Edistyneiden ryhmässä harjoitellaan ns. haastavampia askeleita (mm. käänteitä, vastakäänteitä ja twisseleitä) sekä askelsarjoja sujuvalla ja kovalla vauhdilla. Lisäksi myös yksöishyppyjä, piruetteja ja liukuja. 

Jäätanssikoulussa tutustutaan jäätanssin alkeisiin ja harjoitellaan jäätanssin perusteita (mm. kaaria, sirklausta, kolmosia). Lisäksi opetellaan jäätanssin pakollisia tansseja.

Jäätuntien lisäksi on mahdollisuus osallistua oheisharjoituksiin. Oheisissa on tarkoitus lämmitellä, verrytellä ja valmistella kroppaa jääharjoitusta varten.

Aikuisten luistelukouluista ja jäätanssikoulusta lisätietoja omilta sivuilta.

Aikuisten luistelukoulu ja jäätanssikoulu 

 

Aikuisjäätanssijat

Aikuisjäätanssijoille on tarjolla kaksi eri tasoista ryhmää keskitaso sekä edistyneet. Keskitason ryhmä on suunnattu jäätanssin alkeet hallitseville luistelijoille, jotka osaa/tunnistaa jo jäätanssin perinteiset tanssiotteet sekä on jo tehnyt aikaisemmin pronssitason kuviotansseja. Edistyneiden ryhmässä jäätanssin perusteet tulee olla jo hyvin hallussa. Ryhmässä harjoitellaan aina kuluvan kauden kilpailuissa vaadittavia kuviotansseja sekä muita jäätanssielementtejä unohtamatta jäätanssin perusteiden jatkuvaa kertausta. Jos jäätanssi kiinnostaa, ota yhteyttä jäätanssin vastuuvalmentajaan.

Aikuisjäätanssijat

 

Aikuisten muodostelmaluistelujoukkueet

Seurassamme on neljä aikuisten muodostelmaluistelujoukkuetta, aikuisten sarjassa kilpailevat Crème de Ments, Ice Elegance ja miesten joukkue IceMen United sekä Masters-sarjassa kilpaileva Ice Eclipse. Lisätietoja joukkueista niiden omilta sivuilta.

Ice Elegance

Crème de Ments

IceMen United

Ice Eclipse

 

Aikuisyksinluistelijat

Aikuisten yksinluisteluryhmässä harjoitellaan haastavampia yksinluistelun elementtejä. Ryhmä on tarkoitettu jo pidempään harrastaneille. Mikäli olet kiinnostunut aikuisten yksinluisteluryhmästä, ota yhteyttä vastuuvalmentajaan. Lisätietoja ja yhteystiedot aikuisyksinluistelijoiden sivuilta.

Aikuisyksinluistelijat