Sinustako yksinluistelija kilparyhmiimme?

Yksinluistelijaksi Helsingin Luistelijoihin!Helsingin Luistelijat on yli 110-vuotias, Suomen suurin taitoluisteluseura ja kolmen tavoitteellisen taitoluistelun lajin  -yksinluistelun, jäätanssin ja muodostelmaluistelun- koti. Katsomme innostuneina kohti tulevaa ja työskentelemme aktiivisesti sen eteen, että yksinluistelussamme vallitsee poikkeustilasta huolimatta vahva ja optimistinen tunnelma.  

Katso, mitä voimme tarjota sinulle.

 

Valmentajamme

Meillä on vahva, ammattitaitoinen taitoluisteluvalmentajatiimi, joka panostaa luistelijalähtöiseen valmentamiseen. Valmentajamme viestivät modernisti, selkeästi ja säännöllisesti ja käyttävät valmennuksessa modernia tekniikkaa; esim. ohjelmia ja elementtejä videoidaan ja niitä analysoidaan luistelijoiden kanssa, rotaatiota kehitetään myös rotaatiokoneen avulla. Viimeistään syksyllä käyttöön otettavien, uudistettujen fyysisten testien tulokset antavat säännöllisesti toteutettuna arvokasta yksilöllistä tietoa itse urheilijalle sekä työkaluja valmennustiimille oikeanlaisen harjoittelun suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Taitoluisteluvalmentajillamme on kaikilla korkeakoulutasoinen koulutus ja paljon erityisosaamista: meiltä löytyy niin fysioterapeutti, yksinluistelutuomari, tekninen spesialisti sekä kasvatustieteiden osaaja. Myös yhden uuden valmentajan rekrytointi on parhaillaan käynnissä ja tehtävään valittava henkilö liittynee tiimiimme kesätauon jälkeen. Taitoluisteluvalmentajien lisäksi valmennustiimiimme kuuluu seuran baletinopettaja, fysioterapeutti ja tanssinopettaja. Myös jäätanssivalmentajamme ohjaavat luistelijoitamme viikoittain. Kaikkien valmentajien osaaminen ja palvelut sisältyvät kausimaksuumme. 

Lajiemme välinen yhteistyö

Varmistamme jokaisen luistelijan mahdollisimman monipuolisen ja innovatiivisen valmennuksen hyödyntämällä suuren seuramme eri lajien osaajien tietoja ja taitoja kaikkien lajien hyväksi. Jäätanssivalmentajamme auttavat tarvittaessa ilmaisullisten taitojen kehittämisessä ja laativat tilauksesta koreografioita. Muodostelmaluistelun puolelta saimme mallia mentorointimallin käyttöönottamiseen.

Mentorointimme

Aloitamme kaudella 2020–2021 uuden mentorointiohjelman, jossa mestaruustasoiset kilpaluistelijat jakavat kokemuksiaan kilparyhmäläistemme kanssa ja antavat tukea tavoitteelliselle urheilijapolulle.

Ryhmämme

Meillä on kohtuullisen kokoiset treeniryhmät, mikä tarkoittaa enemmän kohtaamisia valmentajan kanssa ja tilaa treenata, erityisesti jääharjoittelussa. Kaudella 2019-2020 edistyneimpien luistelijoiden ryhmässä harjoittelevat luistelijat kilpailivat seniori-, juniori-, SM-noviisit- ja debytanttitasolla. Kaudeksi 2020-2021 ryhmiä on tarkoitus jakaa edelleen pienempiin osiin luistelijalähtöisen valmennuksen optimoimiseksi sekä erilaisten sparrauskokoonpanojen mahdollistamiseksi. Tarkat ryhmäjaot valmistuvat vuosikellon mukaisesti huhti-toukokuun vaihteessa, myös tänä poikkeuksellisena keväänä. 

Kilpailumme

Olemme perinteisesti järjestäneet kansainvälisen Helsinki Trophy -kilpailun yksinluistelijoille ja jäätanssijoille. Lisäksi järjestämme kilpailusparrausta varten seuran sisäisiä Timantti Cup -kilpailuja, joissa luistelija pääsee kokeilemaan harjoittelussa olevia elementtejä virallisen tuomarin arvioimana.

Jääshowmme

Järjestämme keväisin Suomen suurimman jääshown, jossa kaikki seuramme 900 luistelijaa esiintyvät. Perinteemme on jatkunut jo 30 vuotta https://hl.fi/naytokset ja osa esityksistä on saatavilla myös digitaalisesti Youtube-palvelussa https://www.youtube.com/playlist?list=PLrfu-z0elT-yqj3qOkttoLK1NKMRkOf9V  

Toimistomme

Seurallamme on ammattimainen ja palveleva toimistohenkilökunta -et jää kysymyksinesi koskaan yksin. Kesällä 2019 uudistetut toimitilamme sijaitsevat Haagassa ja ne ovat joustavasti koko seuran henkilökunnan, toimikuntien ja muiden vapaaehtoistiimien käytössä.

Off ice -harjoittelumme

Laadimme poikkeusajan off ice -harjoitteluun viikko-ohjelmat monipuolisesti fyysisen kunnon, lajitaitojen ja kehonhuollon sekä ilmaisun ja baletin näkökulmasta ja suunnittelemme jokaiseen treenipäivään erilaiset, ryhmäkohtaiset ja / tai yksilölliset harjoitteet. Harjoittelua ohjataan etänä ja käydään läpi ryhmäkohtaisissa videopalavereissa. Luistelijoiden ja perheiden kanssa käydään myös henkilökohtaisia keskusteluja etäyhteyksin.

Katso, miten valmentajamme Joppe ja luistelijamme kuvailevat harppausta kaukalosta digiin https://hl.fi/2020-04-28/yksinluistelun-kilparyhmat-uuden-edessa

Poikkeusajan maksumme ja ilmoittautuminen kaudelle 2020–2021

Poikkeusajalla luistelijamme maksavat minimimaksua, joka toukokuun osalta on 40% normaalimaksusta.  

Täyteen maksuun palataan vasta normaalin jääharjoittelun tullessa mahdolliseksi. Muutoin seurassa noudatetaan normaaleja käytäntöjä ja niitä ohjaavat samat seuran toimintatavat kuin aiemminkin https://hl.fi/seura/seuran-saannot-ja-ohjeet/maksusaannot 

Seurana tiedostamme, että vallitseva taloustilanne saattaa johtaa ikäviin yllätyksiin. Siitä johtuen HL hallitus on päättänyt täsmentää kaudelle 2020–2021 ilmoittautuvien luistelijoiden kohdalla maksuvapautuksen anomisperusteita seuraavasti: mikäli luistelijan perheen taloudellinen tilanne huonontuu pitkäkestoisesti vallitsevan koronavirusepidemian seurauksena, kausimaksusta on mahdollista anoa vapautusta heti lopettamiskuukautta seuraavasta kuukaudesta lähtien.

 

Kiinnostuitko toiminnastamme?

Kysy meiltä lisää! Vastauksia antavat

- Kilparyhmien vastaavat valmentajat

  • Olga Baranova, olga.baranova(at)hl.fi, puh. 045 164 0904
  • Johanna Vainio-Pyykkönen, johanna.vainio(at)hl.fi, puh. 045 874 6212

- Seurakoordinaattori Eeva Ripatti

  • eeva.ripatti(at)hl.fi, puh. 050 321 6761 (ma–to)

- HL hallituksen yksinluisteluvastaavat

  • Tiia-Mari Teikari, tiia-mari.teikari(at)hl.fi, puh. 040 5847 104
  • Mari Taipale, mari.taipale(at)hl.fi, puh. 040 5396 609