Musketeers junioreiden mestari

28.2.2016

Helsingin Luistelijoiden Musketeers vei SM-kullan muodostelmaluistelun juniorisarjassa. Mestaruuttaan puolustanut joukkue luisteli vahvasti ja ilman suuria virheitä vapaaohjelmansa Muskettisoturien paluu ja sai suorituksestaan pisteet 103,63 ja kokonaispisteet 165,41.

Musketeersin valmentaja Anu Oksanen oli todella iloinen Musketeersien suoritukseen. Alun haparointien jälkeen joukkue kokosi hienosti itsensä ja lopputulos oli Suomen mestaruus.

Lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtanut HSK:n Team Mystique jäi hopealle pistein 102,55 ja kokonaispistein 164,90. Les Pariennes eteni pehmeästi elementistä toiseen, mutta pisteistä yhden vei ohjelmaan osunut kaatuminen. Suoritus oli valmentaja Mirjami Penttisen mukaan perushyvä.

HTK:n lyhytohjelmassa epäonninen Fintastic lähti vapaaohjelmaan pitkältä takamatkalta neljänneltä tilalta. Joukkue palasi kuitenkin omille lukemilleen vapaaohjelmassaan Aikakone ja sai siitä pisteet 101,64. Tähänkin ohjelmaan mahtui yksi kaatuminen. Kokonaispistein 155,59 se otti SM-pronssin.

Valmentaja Kaisa Arrateig ei jäänyt murehtimaan tämän viikonlopun tuloksia, vaan suuntaa katseen kohti JWCC-kilpailu Zagrebissa, jonne joukkue suuntaa edustamaan Suomea yhdessä Musketeersin kanssa.

Lyhytohjelmien jälkeen kolmantena ollut Naantalin Sun City Swing putosi kokonaiskilpailun neljänneksi, vaikka se onnistuikin hyvin ohjelmassaan Game of life – What is real. Joukkue kokosi vapaaohjemasta pisteet 93,59 ja kokonaispisteet 148,92.

http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/YLJTSM16/index.htm