Henna Lindholm

Henna Lindholm

Henna koordinoi Helsingin Luistelijoiden jäätanssivalmennusta ja valmentaa jäätanssin ryhmiä viitenä päivänä viikossa. Hän aloitti valmentamisen Helsingin Luistelijoissa vuonna 2015, mutta on jo aiemmin valmentanut sekä aikuisia että lapsia yksinluistelussa ja jäätanssissa.

Henna on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon, ja opiskelee työn ohessa urheilujohtamista. Taitoluistelun parista hänellä on taitoluisteluohjaajan, kuntoluisteluohjaajan ja 1. tason valmentajakoulutus niin yksinluistelussa kuin jäätanssissakin. Valmentamisen ja opiskelun lisäksi Henna kouluttaa Suomen taitoluisteluliiton koulutusohjelmissa valmentajia ja on vahvasti mukana soolojäätanssin kansainvälisessä kehitystyössä.

Henna saavutti omalla jäätanssiurallaan parinsa Ossi Kanervon kanssa Suomen mestaruuden vuosina 2011, 2012 ja 2014 aloitettuaan yhteisen jäätanssiuran vuonna 2008. Lisäksi he voittivat Pohjoismaiden mestaruuden 2014 ja edustivat Suomea lukuisia kertoja niin EM- kuin MM-kisoissakin vuosina 2011-2014. Ossin ja Hennan hieno kilpaura päättyi dramaattisesti Budapestissä joulukuussa 2014 kun pari joutui jättämään vapaatanssinsa kesken Ossin loukkaannuttua.

Taitoluistelun Henna aloitti 4-vuotiaana ja kilpaili yksinluistelussa 18-vuotiaaksi aina SM-junioritasolle saakka saavuttaen kansallisten junioreiden mestaruuden maaliskuussa 2008.

Yhteystiedot:

henna.lindholm(at)hl.fi