Suomen suurin taitoluisteluseura

Kilpailumenestyksellä mitattuna olemme olleet pitkään Suomen suurin ja paras taitoluisteluseura. Seuramme tarjoaa korkeatasoista valmennusta sekä yksin- että muodostelmaluistelussa ja jäätanssissa. 

Luistelukoulussamme sadat pienet luistelijanalut saavat vuosittain perusluistelutaidon. Kilpaluistelijamme ovatkin menestyneet hyvin sekä kansallisilla että kansainvälisillä kilpakentillä. Aikuisluisteluryhmillä ja vanhemmilla on muuten vain hauskaa toimintaa seuran parissa. Kaikki luistelijat pääsevät esiintymään jokakeväisessä ja kovasti odotetussa luistelunäytöksessä joka esitetään perinteisesti Helsingin Jäähallissa. 

Helsingin Luistelijat on Suomen Taitoluisteluliiton jäsen ja vanhin suomenkielinen luisteluseura.

Sata vuotta suomalaista luisteluhistoriaa

Helsingin Luistelijat on elänyt syvästi suomalaisen luistelun huippuhetket mutta myöskin aallonpohjat. Suurimmat huippuhetkensä seura on toistaiseksi viettänyt pikaluistelun ja Claes Thunbergin tuomien olympiamitalien ansiosta viime vuosisadan alussa. Pikaluistelu on sittemmin vaihtunut taitoluisteluun, ja viime vuosikymmenet Helsingin Luistelijat on ollut Suomen suurin ja kilpailuissa parhaiten menestynyt taitoluisteluseura. Alkuaikojen trendikkään luisteluinnostuksen ja tämänhetkisen kilpailumenestyksen väliin mahtuu monta vuosikymmentä, myös niitä, jolloin seura pidettiin hengissä vain juuri ja juuri. Aina löytyi kuitenkin niitä, jotka jaksoivat uskoa lajin tulevaisuuteen ja niitä, jotka sinnikkäällä työllä etsivät uutta ja kehittivät luistelua määrätietoisesti sekä harrastuksena että kilpaurheiluna eteenpäin.

Vuosisadan alun kaupunkilaisten trendiharrastus

Helsingin Luistelijat ry perustettiin samana päivänä Suomen Luisteluliiton kanssa eli 26. tammikuuta 1908. Suomalainen identiteetti oli vahvassa käymistilassa, ja maan suomenkieliset kansalaiset halusivat kiihkeästi perustaa oman luisteluseuran, ja sille oman luistinradan. 

Seuramme nimi oli alun perin Helsingin Suomalainen Luistinseura ja seuran luistinrata, Suomalainen Luistinrata, tehtiin ulkoradaksi Kaisaniemeen meren lahdelle. Vuonna 1918 seuran nimi muutettiin Helsingin Luistelijoiksi ja se pääsi Suomen Luisteluliiton jäseneksi.