HL-perhe -kolmen lajin koti harrastajista huipulle!

Helsingin Luistelijat r.y. on rekisteröity yhdistys, jonka päämääränä on edistää taitoluistelua harraste-, kilpa- ja huippu-urheilutasolla. Helsingin Luistelijoille on kaikkien aikojen ensimmäisenä taitoluisteluseurana myönnetty Suomen Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelman kaikki kolme Tähtimerkkiä vuonna 2021. Kolmen tähden seuroja löytyy Suomesta kaikki lajit huomioiden yhteensä vain yhdeksän.

Helsingin Luistelijat järjestää toimintaa kolmessa taitoluistelun alalajissa, jäätanssissa, muodostelmaluistelussa ja yksinluistelussa, vastatakseen jäsenistönsä tarpeisiin jopa elämänmittaisten taitoluistelu-urien eri vaiheissa liikuntalain mukaisesti toimien. Helsingin Luistelijat on Suomen suurin taitoluisteluseura ja se on valittu Suomen parhaaksi taitoluisteluseuraksi vuodesta 2015 alkaen.

Organisaationa Helsingin Luistelijat pyrkii jatkuvasti kehittämään toimintaansa vuorovaikutuksessa jäsenistönsä kanssa hyvää hallintotapaa noudattaen: seura huolehtii jäsenistönsä yhdenvertaisesta kohtelusta sekä osallistaa jäseniään päätöksenteossa seuratoiminnan eri osa-alueilla. Taitoluistelutapahtumien lisäksi jäsenistöä kutsutaan säännöllisiin jäsenkokouksiin kahdesti vuodessa keskustelemaan ja päättämään seuratoiminnan taloudesta ja hallinnosta. Heitä myös rohkaistaan nauttimaan kattavista seuratoiminnan luomista mahdollisuuksista. Jäsenistönsä lisäksi seura pyrkii kehittämään koko henkilökunnan erilaisia erikoisosaamisalueita ja hyödyntämään niitä kaikkien kolmen lajin hyväksi.

Urheilullisena tavoitteena Helsingin Luistelijoilla on menestyä kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa sekä varmistaa luistelijoillemme yksilölliseen kehitykseen ja kokonaisvaltaiseen terveyteen sitoutunut urheilijan polku kannustavassa ympäristössä. Seura tarjoaa jäsenilleen erilaisia polkuja lapsuudesta myöhäiseen aikuisuuteen; varhaisimmillaan toimintaan pääsee mukaan luistelukoulun kautta jo kolmevuotiaana, eikä yläikärajaa terveelliselle harjoittelulle harrasteryhmissä ole tarvinnut asettaa.

Tutustuthan toimintakauden tavoitteisiimme tarkemmin Toimintasuunnitelman avulla!