2006 Madagaskar

Jääseikkailu Madagaskar

Aamuauringon ensisäteet valaisevat hiljaista Korkeasaaren eläintarhaa. Tarhan eläimet nukkuvat rauhallisina häkeissään. Päivän valjetessa ne heräävät ja tulevat uteliaina tutkimaan päivän ensimmäisiä vierailijoita. Kaikki eläintarhan eläimet rakastavat esiintymistä, erityisesti Leo-leijona, tuo kissalaakson oma karvaturri. Myös apinat ovat innoissaan nähdessään karvattomia sukulaisiaan.

Illan pimetessä, eläintarhan porttien sulkeuduttua, siellä alkaa tapahtua outoja asioita. Pienet hiirulaiset kaivautuvat koloistaan ja lepakkoparvi lentää tähtien valaiseman taivaan halki. Yön pimeydessä eräs pingviinikolmikko punoo salaista juontaan. Ne aikovat karata eläintarhasta ja lähteä Etelämantereelle sukulaisiaan tapaamaan. Myös Sende-Seepra haluaa nauttia vapauden hurmasta ja päättää paeta eläintarhasta. Senden eläinystävät lähtevät Kalle-kirahvin johdolla hakemaan häntä takaisin ennen kuin eläintarhassa huomataan hänen pakonsa. Mutta liian myöhäistä! Poliisipartio on jo heidän jäljillään. Karkulaiset saadaan kiinni ja heidät päätetään lähettää takaisin kotiinsa Afrikkaan.

Eläimet pakataan suuriin kontteihin ja laiva suuntaa matkansa kohti suurta merta. Matkalla merenkäynti kuitenkin yltyy ja korkeat aallot pyyhkivät rahtikontit laivan kannelta mereen. Aaltojen mukana ne kulkeutuvat erään saaren rantaan. Ihmeissään ja pökerryksissään eläimet tutkailevat mihin ovat joutuneet. He näkevät viidakon kätköissä jonkun oudon otuksen tanssimassa. Mihin ihmeeseen he ovat oikein joutuneet.  

Uusi päivä valkenee ja eläimet lähtevät uteliaina tutkimaan saarta ja sen asukkaita. He huomaavat tulleensa upeaan paratiisiin, Madagaskarin saarelle, joka on täynnä ihmeellisen kauniita ja värikkäitä eläimiä. Vilma-virtahepo nauttii niin suunnattomasti Madagaskarin lämmöstä ja kauneudesta, että intoutuu riehakkaaseen tanssiin. Samaan aikaan Etelämantereelle karannut pingviinikolmikko huomaa kauhukseen, ettei siellä olekaan niin mukavaa kuin he luulivat. Siellähän on jäätävän kylmä ja jatkuva lumipyry. Yhteistuumin he päättävätkin suunnata Madagaskarille, jonne ovat kuulleet myös kavereidensa joutuneen.

Ilta hämärtyy Madagaskarin saarella ja eläin-nelikko jatkaa tutkimusretkeään. Yhtäkkiä he näkevät oudon valon kajastavan hämähäkinseittien peittämän pienen polun takaa ja hiipivät katsomaan. Lähemmäksi päästyään he huomaavat tulleensa nuotiolle, jonka ympärillä outo örkkilauma pitää hurjaa showtaan ja pyörittelee tulipalloja villisti ilmassa.

Leo-leijonan suuri vatsa alkaa kurnia ja hän huomaa kaipaavansa Korkeasaaren isoja ruoka-annoksia. Pienet ötökät eivät oikein riitä hänelle kuin alkupalaksi. Väsyneenä ja nälkäisenä hän nukahtaa ja alkaa uneksia suurista, herkullisista pihveistä.

Leo-Leijonan herkullinen uni keskeytyy iloisen pingviinitrion rantautuessa saarelle. He ovat tuoneet koko sukunsa mukanaan nauttimaan Madagaskarin lämmöstä. Jälleennäkemisen riemu on rajaton ja villit juhlat pistetään pystyyn. Yksimielisesti eläimet päättävät jäädä Madagaskarin paratiisisaarelle, jossa ne saavat asustella yhdessä ja vapaina elämänsä loppuun asti.

Roolijako

Örkki Kuningatar: Elina Kettunen
Leo-Leijona: Henna Hietala
Kalle-Kirahvi: Samuli Tyyskä
Sende-Seepra: Katariina Eloranta
Vilma-Virtahepo: Christa Bonde Jensen
Pingviinitrio ja Perhoset: Nea Malin, Pia Anttila, Emilie Thibault
Lumihiutaleet: Daisy Nevalainen, Sofia Otala, Amanda Ng, Iida Aho
Auringon säteet: Lotta Räsänen ja Piamaria Martikainen
Lintusoolo: Nita Viiri
Gorilla: Esko Honkala
Apinakuningas: Eero Vartiainen
Apinat + Linnut: K2
Tähdet + Pihvit: K3
Hiiret: Axelit
Kukat+Liskot: Ritit+Piruetit
Aurinko, Örkkilauma, Meri ja Pingviinit: Marigold IceUnity
Tuli, Meri ja Pingviinit: Musketeers
Poliisit, Lumisade ja Pingviinit: Starlights
Lepakot ja Pingviinit: Sunlights
Turistit: Creme De Ments
Hämähäkin seitti: All Stars ja Ex-MIUt
Hämähäkit: Emmit
Ötökät: Luistelukoululaiset