2007 Jääkausi

Tervetuloa seuraamaan Helsingin Luistelijoiden perinteistä Kevätnäytöstä, jonka aiheena on tänä vuonna "JÄÄKAUSI". Suosittu jääsatu esitetään tänä vuonna Helsingin Jäähallilla sunnuntaina 25.3.2007 klo 14 & klo 17.

Liput: Aikuiset 15 €, Lapset 2-16v, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 10 €. Lippuja myy lippupalvelu ja lisätietoja voi kysellä HL:n toimistolta

Esitämme myös maanantaina 26.3.2007 klo 10 perinteisen päiväkoti/koululaisnäytöksen ryhmille!      

Lue kutsu päiväkoti/koululaisnäytökseen

Tilauslomake päiväkoti/koululaisnäytökseen

Tarina

 

Jääkausi on alkamassa. Eläimet vaistoavat lähenevän vaaran jäisenä puhaltavasta tuulesta ja kiristyvästä pakkasesta. Ne lähtevät jäätyviltä lakeuksilta laumoina pakoon kohti etelää ja parempia elinoloja. Myös intiaaniheimo valmistautuu vaeltamaan pois jääkauden tieltä. Yhtäkkiä heimon husky-koirat haistavat vaaran ja varoittavat lähestyvästä tiikerilaumasta. Syntyy kaaos, kun intiaanit kokoavat kiireessä leirinsä. Kenenkään huomaamatta pieni intiaanityttö eksyy perheestään ja jää luonnon armoille.

 

Pikku tytön onneksi paikalle osuvat yksinäinen Mara-mammutti sekä hömelö laiskiainen Simo, jotka haluavat auttaa lasta löytämään takaisin heimonsa luo. Joukkoon liittyy myös ovela Tino-tiikeri, jonka pahoina aikomuksina on saada intiaanityttö itselleen, sekä mammutista ruokaa laumalleen.

 

Matkalla kohti etelää vaeltajamme kokevat jännittäviä seikkailuja. Vastaan tulee jos jonkinlaisia eläimiä, jotka kaikki pakenevat alkavaa jääkautta. Sinkkupoika Simo joutuu houkutusten valtaan tavatessaan upean naarasjoukon, jota opossumi viihdyttää.

 

Matka on pitkä, ja nälkä alkaa kurnia kumppanusten vatsanpohjissa. Onneksi Dodo-lintulaumalta onnistutaan huijaamaan muutama meloni huikopalaksi.

 

Äkillinen lumisade ajaa matkaajat hetkeksi luolaan lepäämään, mutta siellä talviunta uinuvat ampiaiset heräävät äkäisinä ja ajavat tunkeilijat pois. Edessä siintää upea jäätikkö, jonka lakeuksilla ylväät pingviinit vaeltavat. Matkaajat huomaavat, että on vielä pitkä matka jäljellä, sillä ylitettävänä on koko valtava jäätikkö.

 

VÄLIAIKA

 

Oravia hyörii poluilla ja puissa keräämässä tammenterhoja varastoon pitkää ja kylmää kautta ajatellen. Yhä yltyvä lumisade hankaloittaa matkaa, mutta toivon pilkahdus näkyy edessä. Matkaajat löytävät intiaaniheimon jälkeensä jättämän savuavan nuotion. He tietävät olevansa jo aivan lähellä etsimäänsä.

 

Pienelle intiaanitytölle tulee nuotiosavun tuoksusta kova koti-ikävä, ja hän haikailee perheensä luo. Samaan aikaan tummuvalla taivaalla kaartelee lauma nälkäisiä korppikotkia, jotka taas toivovat, etteivät matkalaiset koskaan selviä perille asti...

 

Vaelluksen jatkuessa pimeyden turvin matkalaisemme pääsevät eroon korppikotkaparvesta. Yö laskeutuu hiljaiselle jäätikölle, mutta matkaajilla ei ole aikaa jäädä lepäämään. Revontulten upean väriloiston leiskuessa taivaalla nelikko taivaltaa eteenpäin kohti päämääräänsä.

 

Tino-tiikeri alkaa toteuttaa ilkeitä suunnitelmiaan ja houkuttelee pahaa aavistamattomat matkakumppaninsa oikoreitille upealta näyttävän kanjonin läpi. Intiaanityttö on innoissaan, sillä kaukaa solasta kaikuu tuttuja heimon ääniä. Syvällä kanjonissa heitä kuitenkin odottaa ikävä yllätys, sillä Tino-tiikerin lauma hyökkää heidän kimppuunsa.

 

Viekkaudella ja yhteistyöllä joukkiomme selviää täpärästi tiikerilauman kynsistä. Huokaistuaan helpotuksesta he kuitenkin huomaavat edessään vielä suuremman vaaran. Lähellä oleva tulivuori alkaa hehkua punaisena ja syökseä sisältään mustaa paksua savua, joka saa matkalaisten silmät kirvelemään. Maa tärisee jalkojen alla ja pakokauhu valtaa sankareidemme mielet. Samaan aikaan musta pilviverho peittää taivaan ja kätkee kanjonin kauniit värit alleen. Yhtäkkiä tulivuoresta alkaa purkautua massoittain höyryävää laavaa, joka leviää nopeasti verhoten maan punaiseen ja oranssiin vaippaan ja polttaen kaiken tielleen osuvan.

 

Neuvokkaat ystävämme onnistuivat kuin onnistuivatkin kapuamaan turvaan korkealle kalliolle, jolla saattoivat odottaa laavan jäähtymistä. Kalliolta he näkivät etsimänsä intiaaniheimon, ja saavuttivat sen tuossa tuokiossa. Tapahtumarikkaan matkan aikana mammutti ja laiskiainen oppivat, että sinnikkyydellä ja yhteistyöllä he selviävät hankalistakin tilanteista. Seikkailu saa onnellisen lopun, kun pieni intiaanityttö pääsee takaisin perheensä luo.

Roolijako

Laiskiainen: Samuli Tyyskä

Orava: Christa Bonde Jensen

Tiikeri: Katariina Eloranta

Opossumi: Eero Vartiainen

Korppikotka duo: Emilie Thibault ja Nea Malin

Tammenterho: Oona Ounasvuori

Pieni intiaanityttö: Oona Janatuinen

Laiskiaistytöt ja Nuotion savu: Iida Aho, Daisy Nevalainen, Amanda Ng, Nita Viiri

 

K2: Eläinlauma ja Tulivuoren savu

K3: Lumisade ja Tammenterhot

Axelit: Oravat

Ritit+Piruetit: Pingviinit

LK+MLK: Lunta

 

Marigold IceUnity: Kanjoni, Jää ja Laavaa

Musketeers: Tiikerit, Dodo-linnut ja Laavaa

Sunlights: Husky-koirat ja Laavaa

Moonlights: Ampiaiset

Emmit: Vesimelonit

Demet: Inkkarit

All Stars: Inkkarit

ex-MIU: Korppikotkat

 

Revontuli performanssiryhmä: Revontulet