1997 Notre Damen Kellonsoittaja

Tarina: Notre Damen kellonsoittaja

Pariisin Notre Dame on mahtava katedraali ja se kätkee suojiinsa salaisuuden. Kirkon kellotornissa, arkkidiakonin suojeluksesa asuu nuori mies. Hänen julma isäntänsä tuomari Frollo on antanut hänelle nimen Quasimodo, joka tarkoittaa muotopuolta. Frollo on opettanut Quasimodoa pitämään itseään hirviönä, jolla ei ole lupaa poistua katedraalin ulkopuolelle.

Yksinäinen ja surullinen Quasimodo viettää aikaansa kellotornissa puunukkeja veistellen ja parhaiden ystäviensä, kirkon rottien kanssa leikkien. Joka päivä hän seuraa katedraalista Pariisin vilkasta torielämää. Torilla esiintyy usein ihastuttava mustalaistyttö Esmeralda seuranaan veikeä marakatti. Quasimodo on syvästi ihastunut Esmeraldaan ja tämän sulavaan tanssiin.

Kapteeni Phoebus saapuu kaupunkiin ja hänestä tulee Frollon joukkojen uusi komentaja. Pariisilaiset ovat valmistautumassa suureen karnevaaliin. Torilla tanssiva Esmeralda lumoaa myös Phoebuksen. Haikeana Quasimodo katselee kellotornistaan kaupunkilaisten valmistautumista juhlaan. Hän ajattelee, ettei erottuisi karnevaaliasuisten juhlijoiden joukosta, rohkaiseen mielensä ja livahtaa mukaan karnevaalihumuun.

Kaupunkilaiset huomaavat joukossaan muotopuolisen juhlijan ja alkavat ivata ja pilkata tätä. Esmeralda rientää kiusatun Quasimodon avuksi. Tämän nähdessään Frollo hurjistuu ja määrää suojattinsa takaisin kellotorniin. Mustalaisia vihaava Frollo antaa käskyn vangita Esmeraldan. Tämän onnistuu kuitenkin paeta arkkidiakonin hoiviin Notre Damen katedraaliin.

Phoebus ja Quasimodo auttavat Esmeraldaa palaamaan mustalaisten luo. Frollo hurjistuu, kun hänen joukkonsa eivät millään löydä pakenijaa. Niinpä hän käskee sotilaiden polttaa kaupungin rakennuksia varoittavaksi esimerkiksi niille, jotka piilottelevat ja suojelevat Esmeraldaa ja muita mustalaisia.

Phoebus ja Quasimodo lähtevät varoittamaan Esmeraldaa mustalaisten salaiseen piilopaikkaan. He hiipivät pimeitä kulkukissojen asuttamia kujia pitkin, eivätkä huomaa Frolloa, joka on lähtenyt heitä seuraamaan. Perillä hautakammiossa Esmeraldan ystäviä odottaa naamioituneiden mustalaisten järjestämä yllätys.

Frollo joukkoineen hyökkää mustalaisten piilopaikkaan. Phoebus ja Quasimodo vangitaan ja Esmeralda määrätään poltettavaksi roviolla. Quasimodo onnistuu pakenemaan ja pelastaa Esmeraldan liekeistä. Julma Frollo kuolee kiivaassa taistelussa, ja näin hänen hirmuvaltansa päättyy. Koko Pariisi juhlii Quasimodoa suurena sankarina.

Roolijako

Esmeralda                                                    Annukka Laukkanen

Quasimodo                                                   Heidi Nurmenkari

Phoebus                                                       Elina Kettunen

Frollo                                                           Pia Airaksinen

Arkkidiakoni                                                 Ari-Pekka Nurmenkari

Mustalaisjohtaja                                            Laura Herttua

Marakatti                                                      Henna Hietala

Kirkon rotat                                                  Henni Lehtiranta, Kaisa Simola, Tytti Tervonen

Puunuket ja Tulet                                          K2

Narrit ja Kellot                                              Esialokasryhmä 1

Kulkukissat                                                   Esialokasryhmä 2

Kyyhkyt                                                       Minit

Munkit ja Mustalaiset                                     Marigold

Luurangot ja Sotilaat                                     Musketeers

Iso Kala ja Tulet                                           Starlights

Hevoset                                                       Mimmit

Munkit ja Kaupungin asukkaat                        Team Dementics

Juhlaliput                                                      Muodostelmaluistelukoulu

Kaupungin asukkaat                                      Luistelukoulu

 

     

,