Tarina Velhokoulu 2023

Olipa kerran poika nimeltä Henri, joka jäi orvoksi menetettyään vanhempansa kaikkien aikojen voimakkaimman pimeyden velhon Valdemarin takia. Siinä samassa tapahtui jotain merkillistä, mikä sai Valdemarin voimat katoamaan ja hänet piiloutumaan velhomaailmasta moneksi vuodeksi. Vuosien ajan Valdemar tutki velhomaailman salaisuuksia ja etsi keinoa saada voimansa takaisin. 

Kun Henrin 11-vuotissyntymäpäivä lähestyy, hän alkaa saada pöllöjen tuomana kirjeitä tuntemattomalta lähettäjältä. Kirjeissä kerrotaan, että Henri on hyväksytty Velhokouluun. Velhokoulun rehtorina toimii Toffedore, joka tunnetaan maailman mahtavimpana velhona.  

Velhokoulussa oppilaat jaetaan neljään tupaan heidän vahvuuksiensa perusteella: rohkeus, viekkaus, ahkeruus ja viisaus. Henri saa tupakavereikseen Roin ja Hertan, joista tulee hänen parhaat ystävänsä. Kouluvuoden aikana nämä neljä tupaa kilpailee keskenään, keräten onnistumisista timantteja, joita opettajat jakavat myös oppituntien aikana. Velhokoulun oppitunnit eivät olekaan aivan perinteisiä tunteja, vaan oppilaat opettelevat koulussa muun muassa taikakasvien ja -eläinten hoitoa sekä taikaliemiä. Velhomaailmassa pelataan myös suosittua urheilulajia huispausta, jossa pelaajat lentävät luudilla ja tavoittelevat pientä kultaista palloa. 

Koulun pihalla on mahtava taikametsä, jossa elää erilaisia taikaolentoja ja -kasveja. Suuri, kiehtova metsä on koululaisilta kielletty, mutta metsänhenkien lumoavaa tanssia on vaikea vastustaa. Metsää vartioivat viekkaat kissat, jotka kulkija kohtaa metsässä ensimmäisenä. 

Pimeyden velho Valdemar on vihdoin löytänyt keinon saada voimansa takaisin, hänen täytyy saada itselleen taikakivi, joka palauttaa voimat. Metsän syrjäisimmässä kolkassa olevan taikakiven suojaksi on langetettu useita vahvoja loitsuja koulun opettajien toimesta. Ehtiiköhän Henri ystävineen perille ennen Valdemaria ja saavatko he jostain apua pimeyden velhon kukistamiseen?