HL graafinen ohjeistus

Helsingin Luistelijoiden graafinen ilme on uusittu kevään 2020 aikana. Alla ohjeet fonttien ja logojen käyttöön sekä muutama valmis lomakepohja ladattavaksi. Täydennämme tälle sivulle ohjeistusta sekä materiaaleja tarpeen mukaan. Mikäli tarvitsette lisäohjeita logojen käyttöön tai tiedostoja toisessa muodossa, olkaa yhteydessä eeva.ripatti(at)hl.fi.

Viralliset fontit

Playfair Family (otsikot)
https://fonts.google.com/specimen/Playfair+Display

Quicksand Family (Leipäteksti)
https://fonts.google.com/specimen/Quicksand

Fontit ovat Googlen fontteja ja ne voi jokainen ladata kätevästi netistä yllä olevien linkkien kautta.

Www-sivuilla käytettävät fonttien koot nähtävillä osoitteessa https://hl.fi/fonttitestaus

 

Näin lataat fontit koneellesi:

  1. Klikkaa linkki auki.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Download Family.
  3. Odota, että tiedosto latautuu ja avaa kansio tämän jälkeen.
  4. Klikkaa auki TrueType -fonttitiedostot ja paina vasemmasta yläkulmasta asenna. Playfair Displayssa TrueType -fonttitiedostoja on kaksi, Quicksandissa tiedostoja on yksi.
  5. Tämän jälkeen fontti on käytössäsi. Huom! Joissain tietokoneissa vaaditaan uudelleen käynnistys ennenkuin fontit latautuvat fonttikirjastoon.

Virallisen seuratunnuksen tekstin fontti on maksullinen Totentanz-Slanted.

Seuran värit

Seuran pääväreinä toimivat HL-sininen, musta ja valkoinen. Toissijaiset värit ovat tummansininen, punainen, vaaleanpunainen ja vaaleansininen. Vaaleanpunainen ja vaaleansininen ovat käytössä pääasiassa kilpailujen väreinä. Punaista voidaan käyttää korostusvärinä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai seuran nettisivuilla.

Seuratunnus

Seuratunnus eli perinteinen pyöreä HL -tunnus on tarkoitettu virallisiin lomakkeisiin sekä edustusvaatteisiin. Vaatteissa seuratunnuksen paikka on aina edessä vasemmalla, sydämen kohdalla tai vasemman hihan olkavarressa. Seuratunnuksen sijaan virallisissa lomakkeissa voidaan käyttää seuratunnuksen ja logon yhdistelmää. Sekä seuratunnus että seuran logo esiintyvät aina mustan, valkoisen tai HL-sinisen pohjan päällä. Seuratunnusta ja logoa voi käyttää valkoisena, mustana tai HL-sinisenä.Seuratunnus

 

 

Koristetunnus

Koristetunnusta käytetään muun muassa treenivaatteissa ja varusteissa sekä fanituotteissa. Koristetunnuksen käyttö on vapaampaa kuin esimerkiksi seuratunnuksen tai logon. Koristetunnusta voi käyttää esimerkiksi paidan helmassa, keskellä paitaa tai treenihousujen reidessä.

Koristetunnus

Lajitunnukset

Lajitunnukset on tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi vaatteissa ja varusteissa seuratunnuksen kanssa tai yksinään. Lajitunnuksen paikka on useimmiten paidan selässä tai esimerkiksi treenikassin kyljessä. Muodostelmaluistelijoilla on lajitunnuksen lisäksi käytössä joukkuetunnukset. Muodostelmaluistelun lajitunnusta tuleekin käyttää harkiten, useimmiten seuratunnus tai seuran koristetunnus on oikea vaihtoehto joukkuetunnuksen seuraksi.

Lajitunnukset

Lomakepohjat