Arina Klinovitskaya

Arina toimii Minidance-ryhmän vastuuvalmentajana.

Arina päätti mennä luistelukouluun kolmevuotiaana ihastuttuaan taitoluisteluun koreografi-äitinsä mukana jäähallilla. Siitä ura yksinluistelijana jatkui SM-juniorisarjan huipulle ja nuorten maajoukkueeseen saakka. Ensimmäisen kerran jäätanssia hän pääsi kokeilemaan keväällä 2016, mutta sillä hetkellä voiton vei liikunta-alan opinnot ja työ valmentajana. Arinalle jäi kuitenkin vielä tunne, ettei hän ollut saavuttanut potentiaaliaan urheilijana. Tämän lisäksi intohimo taitoluistelun luovaa puolta kohtaan toi Arinan jäätanssin pariin kesällä 2019, jolloin hän aloitti ammattimaisen jäätanssin harjoittelun Jussiville Partasen kanssa.

Arina on valmistunut liikuntaneuvojaksi Suomen Urheiluopistolta 2017, ja 2018 hän jatkoi opiskelua Vierumäellä  ammattikorkeakoulussa urheiluvalmennuksen ja johtamisen tutkinto-opiskelijana. Taitoluisteluvalmentajana hän on suorittanut sekä yksinluistelun että jäätanssin 1. tason valmentajakoulutuksen. Valmentajana Arinan vahvuus on monipuolisuus, joka kumpuaa niin hänen koulutus- ja lajitaustastaan kuten myös hänen vahvasta urheilijan näkökulmastaan. Arinalla on vankka halu kehittää suomalaista taitoluistelua ja valmentamista eteenpäin.

Valmentajana Arina pyrkii jakamaan mahdollisimman paljon tietoa, mutta samalla haastaa urheilijaa itsenäiseen ajatteluun. Lajitaitojen lisäksi hän toivoo opettavansa myös tärkeitä elämäntaitoja, sekä innostavansa luistelijoita pitämään niin taitoluistelun kuin muunkin liikunnan ilon elämässä läsnä mahdollisimman pitkään!