Team Unique vei SM-kullan ja MM-kisapaikan

28.2.2016

HSK:n Team Unique vei Suomen mestaruuden muodostelmaluistelun seniorisarjassa kokonaispistein 203,42. Samalla se varmisti paikkansa Budapestin MM-kisoihin, joihin paikan oli  jo aiempien osakilpailuvoittojen ansiosta käytännössä lunastanut HTK:n Rockettes.

Team Unique luisteli vapaaohjelmansa Empty Promises puhtaasti ja varmasti. Se kokosi  vapaaohjelmasta pisteet 131,14 ja kokonaispisteet 203,42. Joukkue voitti edellispäivänä myös lyhytohjelman.

"Tuntuu todella hyvältä. Suomen mestaruus oli kuitenkin vain välipysäkki. Nyt meidän on hiottava ohjelmat vielä täydellisiksi ja tehtävä paljon töitä sekä yksilöinä että joukkueena", summasi tunnelmiaan valmentaja Mirjami Penttinen.

Unikkien voitto pudotti MM-kilpailuista  Marigold IceUnityn, joka jäi nyt ensimmäistä kertaa MM-kisojen ulkopuolelle. Joukkue luisteli varmasti vapaaohjelman Jin-Jang, mutta yksi epäonnistunut nosto ryhmänostossa kävi joukkueelle kalliiksi. Se sai suorituksestaan pisteet 128,99 ja kokonaispisteet 200,47, jotka oikeuttivat SM-hopeaan. Varmistaakseen kisapaikan joukkueen olisi pitänyt voittaa Suomen mestaruus tilanteessa, jossa edellä luistellut Team Unique oli johtoasemassa.

Valmentaja Anu Oksanen kertoo varautuneensa mahdollisuuteen jäädä MM-kilpailujen ulkopuolelle viime aikoina joka kevät. Nyt se sitten toteutui.

”Olen erittäin ylpeä joukkueestani. Vaikka epäonni ryhmänostossa kävi kalliiksi, luistelijat saivat hyvin koottua itsensä loppuohjelmaan hienosti.”

HTK:n Rockettesin Matka kuuhun ei tällä kertaa sujunut ongelmitta. No holdiin osui kaksi kaatumista, jotka verottivat teknisiä pisteitä ja toivat kaksi vähennystä. Joukkue vei SM-pronssin vapaaohjelmapistein 128,55 ja kokonaispistein 199,76.

ETK:n Revolutions on SM-nelonen kokonaispistein 157,61. Joukkue sai vapaaohjelmastaan The Harlequin – You Must Be Joking kauden ennätyspisteet 106, mikä oli myös sen tavoite SM-kilpailuissa.

http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/MLSM16/index.htm