2003 Kapteeni Koukun paluu

Tarina: Kapteeni Koukun Paluu

Äiti Leena lukee iltasatuja lapsilleen ja kertoo tarinaa ystävästään Peter Panista ja tämän hurjasta vihollisesta, merirosvopäällikkö Kapteeni Koukusta. Äiti peittelee lapset sänkyyn, ja perheen koira jää vahtimaan lapsia.

Jaana nukkuu levottomasti ja alkaa nähdä painajaisia hurjasta, kierosta ja juonittelevasta Kapteeni Koukusta. Kun Jaana herää kesken painajaisen, hän huomaa, että pelätty merirosvo onkin oikeasti hänen huoneessaan. Koukku aikoo kaapata Jaanan käytääkseen häntä syöttinä Peter Panin paikalle houkuttelemiseen.

Koukun laiva saapuu satamaan, jossa hänen uskolliset apurinsa ovat vastassa. Jaana syöttinään Koukku houkuttelee Peter Panin paikalle. Mutta Koukku itse kokee yllätyksen, kun hurja otus nousee meren aalloista ja käy hänen kimppuunsa.

Helinä keiju lentää uteliaana paikalle tuntematonta vierasta tapaamaan. Myös Peterin ystävät, kadonneet pojat saapuvat paikalle. Peterin mukana Jaana pääsee tutustumaan Mikä-Mikä maan metsään, jossa pojat asustavat.

Kun ilta saapuu, Jaanalle tulee kauhea koti-ikävä. Katsellessaan kirkasta tähtitaivasta hän näkee kaukana taivaalla kotitähden. Haikeana hän ajattelee rakasta perhettään ja toivoo että olisi heidän luonaan.

Uusi päivä koittaa ja Peter esittelee Jaanalle Mikä-Mikä maata ja sen asukkeja. Intiaanileirissä he tapaavat Peterin ystävän, intiaanityttö Liljankukan. Matka jatkuu, ja seikkailijat näkevät laguunissa sukeltelevat ihastuttavat merenneidot. Pelottava pääkalloluolasto, jossa vanhojen merirosvojen haamut kummittelevat, ohitetaan pikaisesti. Tullessaan lahdenpoukamaan, johon Koukun laiva on ankkuroitunut, Peter huomaa että Koukku merirosvoineen on jälleen juonimassa jotakin.

Paluumatkalla he tapaavat vielä keijulaaksossa Helinän ystäviä. Helinä tulee mustasukkaiseksi Jaanalle, kun Peter viettää tämän kanssa niin paljon aikaa. Jaana suuttuu ja tiuskaisee Helinälle ettei oikeasti usko keijuihin. Helinä menettää tämän takia voimansa eikä kykene enää lentämään.

Kadonneet pojat lähtevät etsimään Peterin piilottamaa merirosvoaarretta. Aarre löytyy, mutta niin sen löytää Koukkukin, joka on seurannut poikien aarteenetsintää. Koukku apureineen hyökkää ja kaappaa niin Peterin kuin aarteenkin. Jaana lähtee hakemaan Helinän apuun. Hän sanoo Helinälle, että uskoo taas keijuihin ja näin Helinä saa lentovoimansa takaisin. Peter Panin vapauttamiseksi käydään hurja taistelu. Kesken taistelun Koukun apuri Smee lyö päänsä ja pökerryksissään näkee Koukun, Peterin ja Helinän taistelun moninkertaisena. Ilkeä Koukku ajetaan tiehensä ja Jaana pääsee hurjan Mikä-Mikä maan seikkailunsa jälkeen lähtemään kotimatkalle. Koko perhe on odottamassa, kun seikkailijatyttö palaa turvallisesti kotiin.

Roolijako

Kapteeni Koukku - Ari-Pekka Nurmenkari
Peter Pan - Mona Grannenfelt
Helinä-keiju - Henna Hietala
Jaana - Henna Hautamäki
Äiti - Tytti Tervonen
Koira - Inkeri Virtanen
Merikrapu Smee - Joni Juvonen
Koukun apurit - Krista Kitti, Jaana Kaspiola, Katariina Eloranta
Intiaanityttö Liljankukka - Marika Pölkki
Pikkuveljet Jani ja Joni - Samuli Tyyskä ja Esko Honkala

Lokit ja Aarteet - K2
Lelut ja Merenneidot - K3
Perhoskalat - Axelit
Sammakot - Ritit
Kärpässienet - Piruetit

Painajaisuni, Tähdet ja Merirosvohaamut - Marigold IceUnity, seniori-muodostelmajoukkue
Keijut ja Mustekala - Musketeers, juniori-muodostelmajoukkue
Kadonneet pojat - Starlights, noviisi-muodostelmajoukkue
Lehdet- Sunlights, minori-muodostelmajoukkue
Merirosvot - Crème De Ments + All Stars + Emmit

Intiaanit - Luistelukoululaiset (Konalan, Pirkkolan ja Oulunkylän halleista) sekä muodostelmaluistelukoululaiset (Hatrwallin harjoitushallista)

Vierailevina tähtinä:
Intiaani - Asla Jääskeläinen
Kotitähti - Ossi Kanervo

,