2004 Kapteeni Nemon seikkailut

Tarina: Kapteeni Nemon Seikkailut

Kapteeni Nemo on sukellusvene Nautiluksen kapteeni. Hän on salaperäinen mies, joka on päättänyt jättää maanpäällisen elämän ja elää loppuelämänsä merenpinnan alapuolella. Merenpinnan alla vallitsee rauha ja siellä Nemo voi itse määrätä omat lakinsa. Nemon suuri haave on löytää kadonnut merenalainen kaupunki, Atlantis. Niinpä hän kiertää ympäri maapallon vesiä etsiessään tätä kaupunkia. Matkalla hän joutuu mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin ja moniin vaarallisiin tilanteisiin.

Merenpinnan alta löytyy ihmeellinen ja upea maailma. Erilaiset merenelävät värittävät upeaa merenalaista maisemaa. Nemon matka Tyynellämerellä kulkee ohi Hawaijin, jonka väki iloitsee saarella sen mahtavista aalloista ja vauhdikkaasta rantaelämästä.

Ceylonille tullessaan Nautiluksen miehistö kerää merestä kauniita helmiä. Joukossa on yksi muita upeampi helmi, jota vartioi vihainen ja vaarallinen mustekala-parvi. Ne eivät halua tämän upean aarteen joutuvan ihmisten käsiin.

Nemon matka jatkuu Etelänavalle. Ilman viilentyessä nähdään etelämantereen asukkeja: jääkarhuja ja pingviinejä, jotka seuraavat uteliaina outoja vieraita. Talvi on tulossa ja meri jäätyy kovalla vauhdilla. Nautilus joutuu uhkaavaan tilanteeseen, kun se meinaa jäädä loukkuun keskelle jäätynyttä merta. Viime tipassa aluksen onnistuu kuitenkin murtautua jään läpi. Nemon seikkailut jatkuvat lämpimämpään ilmastoon, Atlanttia pitkin kohti pohjoista.

Atlantista löytyy upeita kalaparvia. Myös vaaralliset hait ovat liikkeellä. Nautilus jää laskuveden aikaan kiinni koralliriuttaan Amazon-joen suulla. Tähtien avulla Nemo paikallistaa heidän tarkan sijaintinsa. Veden nousua odotellessa he rantautuvat läheiseen saareen. Saaren alkuasukkaat eivät ole iloisia tunkelijoista vaan pelottelevat heidät pois saareltaan. Onneksi on nousuveden aika ja Nautilus saadaan taas liikkeelle. Matka jatkuu kohti pohjoista.

Nemo huomaa meressä kauniin merenneidon. Hän lähtee seuraamaan sitä. Merenpinnan alta löytyykin uskomaton maisema. Värikäs, upea koralliriutta joka johdattaa Nemon Atlantiksen kadonneeseen kaupunkiin, Ahdin valtakuntaan. Nemon pitkäaikainen unelma toteutuu kun hän löytää tuon historiallisen, kadonneen kaupungin.

Roolijako

Kapteeni Nemo Joni Juvonen
Ahti - Meren Jumala Tytti Tervonen
Merenneito Henna Hietala
Rausku Mona Grannenfelt
Helmi Henna Hautamäki
Rapu Katariina Eloranta
Surffaaja Ines Karvinen
Kalat Aino Sundholm, Kerttu Ruuska
Pikku Nemo Lotta Räsänen
   
Rauskut + Helmet + Merenneidot K1
Sukeltajat + Alkuasukkaat K2
Surffaajat + Simpukat K3
Jääkarhut K2 + K3 pojat
Ravut Axelit
Pingviinit Piruetit
   
Meduusat + Jää + Merilevä Marigold IceUnity
Mustekalat + Merikukat Musketeers
Merihevoset Starlights
Sateenkaarikalat Sunlights
Hawaijin väki Creme De Ments
Tähdet All Stars + Emmit
   
Kalat Luistelukoulu
Meritähdet Muodostelmaluistelukoulu + Valssi-ryhmä

,