Jäätanssi

Tule mukaan jäätanssin maailmaan!

Jäätanssissa on painopisteinä rytmiin luistelu, kaaret, askeleet sekä erilaiset kuviotanssit, piruetit, twizzelit ja nostot sekä musiikkiin eläytyminen. Jäätanssi on perinteisesti parilaji, mutta sitä voi harjoitella ja kilpailla yhtä hyvin soolona. Soolotanssi yleistyykin kovaa vauhtia maailmalla.

Jäätanssi on sopiva harrastus jokaiselle musiikista ja luistelusta nauttivalle. Jäätanssia voi harrastaa lähes kaiken ikäiset, seurassamme on harrastajia 6-65v. ikähaitarilla. Harjoittelu on monipuolista sekä keholle että mielelle. Luistelutaidon lisäksi opitaan itseilmaisua, kehonhallintaa ja ryhmässä toimimista reilujen ja ammattitaitoisten valmentajien johdolla. Jäätanssikilpailuissa luistelijat pääsevät esittämään taitojansa joko soolona tai parin kanssa, ja niitä käydään hyvässä hengessä toinen toistaan kannustaen. Kilpailuohjelmien hionta ja esittäminen opettaa päämäärätietoista jatkuvan kehityksen kulttuuria, jossa on aikaa nauttia myös itse tekemisestä. Nämä vahvistavat vastuunottoa, itseluottamusta ja esiintymistaitoja, joista on runsaasti etua myös koulu- ja työmaailmassa.

Aloittaaksesi jäätanssiharrastuksen tarvitset:

  • Taitoluistimet ja hyppynarun
  • Perusluistelutaidon - sujuva eteen- ja taaksepäin luistelu sekä liukuminen yhdellä jalalla
  • Urheilijan evästä ja vesipullon
  • Halun nauttia luistelusta ja musiikista iloisessa porukassa!

Lisätietoja jäätanssin harrastamisesta voi kysyä puhelimitse Helsingin Luistelijoiden toimistolta numerosta 044 262 6561 maanantaista torstaihin klo 10-12 tai sähköpostilla henna.lindholm(at)hl.fi. Aikuisten jäätanssikoulusta lisätiedot löytyy täältä.

Lajiamme koskien lisätietoja löytää Suomen taitoluisteluliiton sivuilta.

Videomateriaalia jäätanssijoistamme:
Helsingin luistelijoiden G3-ryhmän jäätanssijat Enna ja Oskari kisasivat Tallinnassa 27. marraskuuta 2018

Copenhagen 2019