Jack Traylen

Jack toimii jäätanssin G2-G4 kilparyhmien baletinopettajana.

Australiasta kotoisin olevalla Jackilla on monipuolinen tausta liikkeen ja tanssin saralla. Hän aloitti nykytanssin, baletin ja sirkustaiteen poluilla 15-vuotiaana, ja valmistui 2013 klassisen baletin koulutusohjelmasta Ballet Theatre Australiasta. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli Melbourne Ballet Companyssa ja Kanadassa kuninkaallisessa Winnipegin baletissa. Eurooppaan hän muutti saatuaan kiinnityksen soolotanssijaksi Vanemuinen teatteriin Viroon, jossa hänet palkittiin päärooleistaan Don Juanissa ja Lumikuningattaressa. Hänet nimettiin Virossa myös vuoden nuoreksi koreografiksi.

Helsinkiin muutettuaan Jack on keskittynyt intohimoonsa koreografina työskennellen Tallinnan tanssiteatterille, Vanemuine teatterille ja lukuisissa filmiprojekteissa.

Taustansa vuoksi Jackin vahvuuksiin kuuluu, että hän auttaa oppilaitaan kehittämään tekniikan, mikä mahdollistaa heidän oman yksilöllisen liikekielensä löytämisen. Jäätanssijoiden kanssa työskennellessä fokus on liikkeiden laadukkuudessa, tutkien myös miten baletin ja modernin tanssin elementit toimisivat jäällä. Jack pyrkii opettamaan mahdollisimman anatomisesti siten, että oikeiden lihasten aktivoituessa tanssija voi liikkua vapaasti ja turvallisesti.