R3

Kilparyhmässä 3 harjoittelee pääosin 9-11 -vuotiaita silmut- ja minit- sarjoissa kilpailevia luistelijoita. Viikoittain pidetään hauskaa teknisen ja koreografisen jääharjoittelun merkeissä (n. 9 h) sekä ominaisuuksia ja kuntoa kasvattavan oheisharjoittelun parissa (n. 5 h). 

Seuran vastuuvalmentajien ohjaamissa oheisissa harjoitellaan niin lajitekniikkaa ja -taitoja kuin fyysistä terveyttä ja kuntoa ylläpitäviä asioita kehonhuoltoa unohtamatta. Lisäksi luistelijoilla on viikottain tanssinopettaja Sini Parkkisen vetämät monipuoliset tanssitunnit. Jäällä tavataan myös seuran jäätanssivalmentajia, jotka ohjaavat luistelijoita mm. koreografioissa, terän käytössä ja askeltekniikassa.

Koska taitoluistelu on yksilölaji, pyritään jokaiselle luistelijalle tekemään yksilöllinen ja tavoitteellinen suunnitelma, jota arvioidaan ja kehitetään koko luistelu-uran ajan. Valmentajien ja luistelijoiden on tärkeää kohdata säännöllisesti, jotta yksilöllinen ohjaaminen ja avoimuus toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Arjen kohtaamisten ja keskustelujen lisäksi ryhmän vastuuvalmentaja käy luistelijoiden kanssa yksilöllisen kehityskeskustelun kaksi kertaa kauden aikana. Kehityskeskustelussa käydään läpi luistelijan kuulumisia ja kehitystä, asetetaan tavoitteita ja välitavoitteita sekä seurataan niiden toteutumista.

Vastuuvalmentaja: Peppi Larjamo  (Amanda Meling)