Tiina Pesonen

Muodostelmaluistelun kehityspäällikkö.
Starlightsin ja Musketeersin valmentaja.
 

Valmentanut seurassa vuodet 2010-2013 sekä vuodesta 2016.

 

Koulutus:

STLL:n 2. muodostelmaluisteluvalmentaja
Liikunnanohjaaja (AMK) Haaga-Helia, Vierumäki
Soveltavan liikunnan kansainvälinen Eudapa-tutkinto

 

Oma ura:

Tipe on Helsingin Luistelijoiden kasvatti ja aloitti oman luistelu-uransa seuran luistelukoulussa 4-vuotiaana. Yksinluistelua hän harrasti 11-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen kiinnostui muodostelmaluistelusta. Luistelun palo vahvistui vuosi vuodelta ja tie jatkui Musketeers- juniorijoukkueen riveistä, aina Marigold IceUnityyn asti, jossa Tipe luisteli kaudet 2004-2009. Parhaita saavutuksia ovat MM-kulta 2006 ja MM-pronssi 2005. Tämän lisäksi Suomen Mestaruuksia on kertynyt yhteensä senioreissa neljä ja junioreissa kaksi. Luistelu-uran jälkeisinä saavutuksina on rullaluistelun marathonmatkojen Suomen Mestaruus vuodelta 2016.

Valmennuskokemusta Tipellä on myös Seinäjoen Taitoluistelijoista, jossa hän oli kausina 2013-2016 kehityspäällikkönä sekä muodostelmaluistelun vastuuvalmentajana. Lisäksi Tipe on työskennellyt Suomen Luisteluliitossa sekä Tikis-urheilumedian parissa.

 

Parasta valmentamisessa:

”Olen ollut onnekas, kun olen saanut nähdä luistelun kummatkin puolet sekä urheilijana että valmentajana ja pääsen nyt myös kasvattajan roolissa viemään oppeja eteenpäin omien kokemuksieni ja koulutukseni pohjalta. Muodostelmaluistelu opettaa mielestäni hienoimpia asioita joukkueurheilusta ja antaa urheilijoille arvokkaita taitoja elämän varrelle. Valmentamisessa hienoa on se, että pääsee tekemään töitä monipuolisesti eri ikäisten urheilijoiden kanssa ja pääsee näkemään läheltä, miten arvokkaita hetkiä ja kokemuksia joukkue yhdessä kokee. Yhteistä päämäärää kohti mentäessä, on hienoa seurata erilaisten yksilöiden ja joukkueen kehitystä ja kasvua. Nautin myös työn monipuolisuudesta, siitä, että saan käyttää luovuuttani ja myös haastaa itseäni valmennuksen ja toiminnan kehittämisen kautta.”

 

Joukkueen suusta:

”Tipe on tosi pirteä ja motivoi koko joukkuetta! Tipellä on paljon intohimoa valmennukseen ja hän on todella kannustava ja hauska. Lisäksi hän on urheilullinen ja kaunis. Tipe on vaativa ja positiivinen valmentaja, joka osaa myös heittäytyä.”

 

tiina.pesonen(at)hl.fi
046-922 8061