Korona-ajan turvaohjeet

Julkaistu:  29.4.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 20.4.2021 linjauksen mukaan, lasten ja nuorten harrastustoimintaa sisätiloissa voidaan jatkaa erityisiä turvatoimenpiteitä noudattaen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi pääkaupunkiseudulla. Kaupungit edellyttävät kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan tiloissa. Myös muun muassa Jääkenttäsäätiö sekä Nuorisojääkenttä Oy noudattavat koronakoordinaatioryhmän linjausta. 

Helsingin Luistelijat noudattaa kaupungin ja halliyhtiöiden ohjeita ja edellyttää kasvomaskin käyttöä kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä, sekä luistelijoilta että valmentajilta, harjoitushalleissa sekä muissa liikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskia voi halutessaan käyttää myös harjoitustilanteissa. 

Kasvomaskin käytön tavoitteena on koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen sekä lasten ja nuorten harrastustoiminnan jatkuminen. 

TOIMIMME EDELLEEN VASTUULLISESTI:  

• Kun saavumme harjoituksiin vain terveinä ja noudatamme viranomaisohjeita, voimme harjoitella normaalisti. 

• Alle kouluikäisten luistelijoiden saattajat voivat vain välttämättömissä tilanteissa tulla mukaan jäähalliin sisälle. Vastuuvalmentajat voivat lisäksi antaa tästä lajikohtaisia tarkennuksia. 

• Pyrimme pitämään lähikontaktien määrän harjoitusmatkoilla mahdollisimman pienenä. Jalkaisin, polkupyörällä tai muulla henkilökohtaisella kulkuneuvolla kulkeminen on hyvä vaihtoehto.  

• Joukkoliikenteessä käytämme kasvomaskia THL:n suosituksen mukaisesti.   

• Toimihenkilöt (sis. jäävahdit) käyttävät kasvomaskia aina. 

• Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Pesemme kätemme huolellisesti saippualla ennen ja jälkeen harjoitusten.  

• Pyrimme pitämään harjoituksissa mukana käsidesiä ja käyttämään sitä.  

• Pidämme huolen vähintään kahden metrin turvaväleistä aina kun mahdollista. Muodostelmaluistelussa ja jäätanssissa voidaan kuitenkin harjoitella lajiomaisesti tarpeen vaatiessa, esim. ohjelmaharjoituksessa. 

• Noudatamme hyvää yskimishygieniaa. Yskittäessä tai aivastettaessa tulee suojana käyttää kertakäyttöistä nenäliinaa tai omaa hihaa.  

• Jäävuorojen vaihtaminen tehdään siten, että seuraavat käyttäjät saavat tulla kaukaloalueelle vasta edellisten poistuttua sieltä.  

• Kaikki ylimääräinen liikkuminen hallien tiloissa  ja oviaukoilla minimoidaan. 

• Käytetyt kasvomaskit laitetaan suoraan roskakoriin tai suljettavaan muovipussiin. Kädet desinfioidaan tai pestään heti tämän jälkeen.    

• Otamme mukaan omat nenäliinat. Niistäminen tapahtuu harjoitusalueen laidalla kertakäyttönenäliinaan ja tämän jälkeen kädet desinfioidaan tai pestään. Käytetty nenäliina laitetaan aina heti roskakoriin. 

TULEMME HARJOITUKSIIN VAIN TÄYSIN TERVEINÄ  

Seuraa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeita matkustamisesta ja karanteeneista. 

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus ja haju- tai makuaistin menetys. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustautien oireista muuten kuin koronavirustestillä.  

Mikäli luistelijalla tai hänen perheenjäsenellä ilmenee lieviäkin koronavirustautiin viittavia oireita, tulee oireilevalle tehdä koronavirustesti viipymättä.  

Helsingissä koronavirusneuvonnan numero on 09 310 10024 arkisin klo 7-20.     

Vantaalla koronaneuvonnan numero on 09 8395 0070 arkisin klo 8-16.    

Espoossa koronaneuvonnan numero on 09 816 34600 arkisin klo 7−18.    

Iltaisin kello 20 jälkeen ja viikonloppuisin pääkaupunkiseudulla neuvoo koronavirustartuntaan liittyvissä asioissa Päivystysapu, p. 116 117.    

Toivomme, että valmentajan lisäksi luistelijan vanhempi ilmoittaisi tartuntaepäilystä avoimesti myös treeniryhmän whatsapp-ryhmään.   

Mikäli luistelijalla epäillään koronavirustartuntaa, tulee seurata voimassa olevaa THL:n ohjeistusta:  

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/toimenpideohje-epailtaessa-koronaviruksen-covid-19-aiheuttamaa-infektiota 

Luistelijan joutuessa karanteeniin sovelletaan kausimaksun suhteen maksusääntöjen mukaista sairasloman omavastuuaikaa (14 vrk). Karanteeniin joutumisesta tulee ilmoittaa valmentajalle ja mielellään myös oman treeniryhmän whatsapp-ryhmään.  

AJANKOHTAISTA KORONAVIRUSINFORMAATIOTA   

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19 

https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta 

https://www.avi.fi/ 

https://www.ttl.fi/