Korona-ajan turvaohjeet

Päivitetty:  13.8.2021

Helsingin kaupungin 12.8.2021 linjauksen mukaan harrastustoimintaa sisätiloissa voidaan jatkaa erityisiä turvatoimenpiteitä noudattaen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kaupunki edellyttää kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan tiloissa. Myös muun muassa Jääkenttäsäätiö sekä Nuorisojääkenttä Oy noudattavat koronakoordinaatioryhmän ja kaupungin linjausta. 

Helsingin Luistelijat noudattaa kaupungin ja halliyhtiöiden ohjeita ja edellyttää kasvomaskin käyttöä kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä luistelijoilta ja valmentajilta harjoitushalleissa sekä muissa liikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskia voi halutessaan käyttää myös harjoitustilanteissa. 

Kasvomaskin käytön tavoitteena on koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen sekä lasten ja nuorten harrastustoiminnan jatkuminen. 

 

TOIMIMME EDELLEEN VASTUULLISESTI

• Kun saavumme harjoituksiin vain terveinä ja noudatamme viranomaisohjeita, voimme harjoitella normaalisti.

• Huonon olon yllättäessä kesken harjoituksen kerromme asiasta heti valmentajalle ja / tai muille osallistujille ja siirrymme sivuun.

• Alle kouluikäisten luistelijoiden saattajat voivat vain välttämättömissä tilanteissa tulla mukaan jäähalliin sisälle. Vastuuvalmentajat voivat lisäksi antaa tästä  lajikohtaisia tarkennuksia. 

• Pyrimme pitämään lähikontaktien määrän harjoitusmatkoilla mahdollisimman pienenä. Jalkaisin, polkupyörällä tai muulla henkilökohtaisella kulkuneuvolla kulkeminen on hyvä vaihtoehto.

• Joukkoliikenteessä käytämme kasvomaskia THL:n suosituksen mukaisesti.   

• Toimihenkilöt (sis. jäävahdit) käyttävät aina kasvomaskia. 

• Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Pesemme kätemme huolellisesti saippualla ennen ja jälkeen harjoitusten.  

• Pyrimme pitämään harjoituksissa mukana käsidesiä ja käyttämään sitä.  

• Pidämme huolen vähintään kahden metrin turvaväleistä aina kun mahdollista. Muodostelmaluistelussa ja jäätanssissa voidaan kuitenkin harjoitella lajinomaisesti tarpeen vaatiessa, esim. ohjelmaharjoituksessa. 

• Noudatamme hyvää yskimishygieniaa. Yskiessä tai aivastaessa tulee suojana käyttää kertakäyttöistä nenäliinaa tai omaa hihaa.  

• Jäävuorojen vaihtaminen tehdään siten, että seuraavat käyttäjät saavat tulla kaukaloalueelle vasta edellisten poistuttua sieltä.  

• Kaikki ylimääräinen liikkuminen hallien tiloissa  ja oviaukoilla minimoidaan. 

• Käytetyt kasvomaskit laitetaan suoraan roskakoriin tai suljettavaan muovipussiin. Kädet desinfioidaan tai pestään heti tämän jälkeen.

• Otamme mukaan omat nenäliinat. Niistäminen tapahtuu harjoitusalueen laidalla kertakäyttönenäliinaan ja tämän jälkeen kädet desinfioidaan tai pestään. Käytetty nenäliina laitetaan aina heti roskakoriin. 

 

TULEMME HARJOITUKSIIN VAIN TÄYSIN TERVEINÄ  

Seuraa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeita matkustamisesta ja karanteeneista. 

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi päänsärky, haju- ja makuaistin häiriöt, nuha, nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu ja ripuli. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustautien oireista muuten kuin koronavirustestillä.  

Mikäli luistelijalla tai hänen perheenjäsenellään ilmenee lieviäkin koronavirustautiin viittavia oireita, tulee oireilevalle tehdä koronavirustesti viipymättä.

Toivomme, että valmentajan lisäksi luistelijan vanhempi ilmoittaisi luistelijan tartuntaepäilystä avoimesti myös treeniryhmän whatsapp-ryhmään.

Luistelijan joutuessa karanteeniin sovelletaan kausimaksun suhteen maksusääntöjen mukaista sairasloman omavastuuaikaa (14 vrk). Karanteeniin joutumisesta tulee ilmoittaa valmentajalle ja mielellään myös oman treeniryhmän whatsapp-ryhmään.  

 

AJANKOHTAISTA KORONAVIRUSINFORMAATIOTA   

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19 

https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta 

https://www.avi.fi/ 

https://www.ttl.fi/

Digi- ja väestötietoviraston puhelinpalvelu 0295 535 535 arkisin klo 8-18 ja lauantaisin klo 9-15.

Helsingin koronavirusneuvonta 09 310 10024 päivittäin klo 8-18.     

Vantaan koronaneuvontapuhelin 09 8395 0070 arkisin klo 8-18, la-su klo 9-16.    

Espoon koronaneuvonta 09 816 34600 arkisin klo 7−18, la-su klo 9-15.

Iltaisin ja viikonloppuisin pääkaupunkiseudulla koronavirustartuntaan liittyvissä asioissa neuvoo Päivystysapu numerossa 116 117.