Korona-ajan turvaohjeet

Päivitetty:  27.3.2022

Helsingin Luistelijoiden toimintaohjeet kulloisessakin koronatilanteessa perustuvat aluehallintoviraston, Helsingin kaupungin, Olympiakomitean ja Suomen Taitoluisteluliiton päätöksiin ja ohjeisiin.

Harjoittelu sisätiloissa 

Aluehallintoviranomaiset ovat antaneet eräillä alueilla lisäksi tartuntatautilain 58 d § perusteella päätöksen, jonka mukaan asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Seuramme on ottanut määräyksen huomioon toiminnassaan.

Yleisötapahtumat 

Tällä hetkellä Etelä-Suomessa ei ole voimassa olevia kokoontumisrajoituksia yleisötilaisuuksissa. Voimassa on aluehallintoviraston määräys hygieniavaatimuksista ja suositus turvavälien pitämisestä. Sekä vahva suositus käyttää kasvomaskia sisätapahtumissa.

Lisätietoa toiminnan rajoituksista ja ohjeistuksista: 

https://avi.fi/yleistiedoksiannot-etela-suomi 

https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta 

https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/koronaneuvonta/voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset 

https://www.olympiakomitea.fi/2021/09/13/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/ 

https://www.stll.fi/vastuullisuus/covid-19-ohjeistuksia/ 

 

Yleiset ohjeet harjoituksiin
 

• Kun saavumme harjoituksiin vain terveinä ja noudatamme viranomaisohjeita, voimme harjoitella normaalisti.

• Huonon olon yllättäessä kesken harjoituksen kerromme asiasta heti valmentajalle ja / tai muille osallistujille ja siirrymme sivuun.

• Kaikkien 12 vuotta täyttäneiden tulee käyttää maskia jäähalleilla ja oheistiloissa liikuttaessa. Harjoituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää.

• Kaikki ylimääräinen liikkuminen hallien tiloissa ja oviaukoilla minimoidaan.

• Pyrimme pitämään lähikontaktien määrän harjoitusmatkoilla mahdollisimman pienenä. Jalkaisin, polkupyörällä tai muulla henkilökohtaisella kulkuneuvolla kulkeminen on hyvä vaihtoehto.

• Joukkoliikenteessä käytämme kasvomaskia suosituksen mukaisesti.   

• Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Pesemme kätemme huolellisesti saippualla ennen ja jälkeen harjoitusten.  

• Pidämme huolen turvaväleistä aina kun mahdollista. Muodostelmaluistelussa ja jäätanssissa voidaan kuitenkin harjoitella lajinomaisesti. 

• Noudatamme hyvää yskimishygieniaa. Yskiessä tai aivastaessa tulee suojana käyttää kertakäyttöistä nenäliinaa tai omaa hihaa.  

• Jäävuorojen vaihtaminen tehdään siten, että seuraavat käyttäjät saavat tulla kaukaloalueelle vasta edellisten poistuttua sieltä.  

• Käytetyt kasvomaskit laitetaan suoraan roskakoriin tai suljettavaan muovipussiin. Kädet desinfioidaan tai pestään heti tämän jälkeen.

• Otamme mukaan omat nenäliinat. Niistäminen tapahtuu harjoitusalueen laidalla kertakäyttönenäliinaan ja tämän jälkeen kädet desinfioidaan tai pestään. Käytetty nenäliina laitetaan aina heti roskakoriin. 

 

Tulemme harjoituksiin vain täysin terveinä

Seuraa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeita matkustamisesta ja karanteeneista. 

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi päänsärky, haju- ja makuaistin häiriöt, nuha, nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu ja ripuli. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustautien oireista muuten kuin koronavirustestillä.  

Mikäli luistelijalla tai hänen perheenjäsenellään ilmenee lieviäkin koronavirustautiin viittavia oireita, tulee oireilevalle tehdä koronavirustesti viipymättä.

Toivomme, että valmentajan lisäksi luistelija tai hänen vanhempansa ilmoittaisi luistelijan tartunnasta / tartuntaepäilystä avoimesti myös treeniryhmän whatsapp-ryhmään.

Luistelijan joutuessa karanteeniin sovelletaan kausimaksun suhteen maksusääntöjen mukaista sairasloman omavastuuaikaa (14 vrk). Karanteeniin joutumisesta tulee ilmoittaa valmentajalle ja mielellään myös oman treeniryhmän whatsapp-ryhmään.  

 

Ajankohtaista koronavirusinformaatiota

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19 

https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta 

https://www.avi.fi/ 

https://www.ttl.fi/

Digi- ja väestötietoviraston puhelinpalvelu 0295 535 535 arkisin klo 8-18 ja lauantaisin klo 9-15.

Helsingin koronavirusneuvonta 09 310 10024 päivittäin klo 8-18.     

Vantaan koronaneuvontapuhelin 09 8395 0070 arkisin klo 8-18, la-su klo 9-16.    

Espoon koronaneuvonta 09 816 34600 arkisin klo 7−18, la-su klo 9-15.

Iltaisin ja viikonloppuisin pääkaupunkiseudulla koronavirustartuntaan liittyvissä asioissa neuvoo Päivystysapu numerossa 116 117.