MM-kotikisat – unelmien täyttymys

Julkaistu: 23.4.2019

Marigoldin tie MM-kotikisoihin kävi French Cupista, jossa se luistelin kauden parhaan suomalaispisteet 229,56

 

Marigold IceUnity päätti tapahtumarikkaan kautensa MM-hopeaan kotihallissaan Nordiksella. Päivien saatossa MM-hopean kimallus on kirkastunut niin joukkueelle, valmentajille kuin faneillekin. Kapteeni Camilla Sundgrenille ja koko joukkueelle luistelu kotiyleisön edessä oli unelmien täyttymys. Valmentaja Anu Oksanen toteaa koko kauden olleen yksinkertaisesti mieletön, mahtava ja huikea.

"Varsinaisten kilpailujen lomassa meillä ollut uskomattomia tilaisuuksia tuoda esiin lajiamme miljoonayleisölle niin idässä kuin lännessä, ja on mahtavaa, että nimenomaan Marigold on tuon tilaisuuden saanut. Luistelijalle tulee tavallisesti urallaan ehkä yksi vastaava mahdollisuus, mutta tämän kauden Marigoldin luistelijoilla niitä on ollut kolme", hän toteaa.

Joukkue vieraili Japanissa kisaamassa Japanin mestareiden Jingu Ice Messengersin kanssa leikkimielisessä kilpailussa, joka näytettiin Japanin televisiossa uutenavuotena parhaaseen katseluaikaan. Briteissä joukkue esiintyi Dancing On Ice -ohjelmassa, jota seurasi suorana miljoonayleisö. Marigold edusti Suomea myös talviuniversiadeissa Siperian Krasnojarskissa ja toi tuliaisina hopeamitalit.

"On hienoa, että Marigold on voinut näin nostaa lajin näkyvyyttä miljoonayleisöille", Anu Oksanen painottaa.

Paikan MM-kotikilpailuihin joukkue lunasti Suomen season's best -tuloksella, jonka se luisteli helmikuussa French Cupissa Rouenissa. Se joutui kuitenkin jännittämään viime tippaan, onnistuisiko toinen universiadiedustajamme Team Unique vielä ylittämään tuloksen universiadisuorituksillaan. Marigoldin Ranskan-pisteet pitivät kuitenkin pintansa ja toivat MM-paikan.

MM-hopea upea päätös

Monen kilpailun ja tapahtuman kausi oli sekä fyysisesti että henkisesti raskas, mutta se sai kuitenkin MM-hopeasta upean päätöksen.

"Joukkue sai luistella mitalisuorituksensa kannustusta pauhaavan kotiyleisön edessä kotihallissa. Suomalaisyleisö kannustaa aina kaikkia, hippusen verran enemmän vielä omiaan. Oli niin siistiä kuunnella huutomerta ja katsella Suomen lippujen liehuntaa ympäri hallia. Missään muussa maassa ei niin uskomatonta fiilistä voi saada", Anu toteaa.

Joukkue lähti MM-kotikisoihin puolustamaan maailmanmestaruuttaan. Siksi Anu myöntää, että hopea tuntui hienoiselta pettymykseltä heti kisan jälkeen.

"Mutta jokainen meistä tajusi ja tajuaa, että MM-hopea on mieletön saavutus kivikovien joukkueiden kilpailussa. Maailmassa on jos useita joukkueita kärkkymässä paikkaa palkintokorokkeelle."

Päällimmäisenä kiitollisuus

Kapteeni Camilla Sundgren on myös ehtinyt sulattelemaan MM-kotikisojen viikonloppua.

"Kokemus kotikisoista oli mieletön ja juuri sellainen kuin olin kuvitellutkin. Luistelu kotiyleisön edessä oli meidän kaikkien unelmien täyttymys. Päällimmäisenä on todella kiitollinen tunne siitä, että saimme olla kotikisoissa, sillä kilpailu kisapaikoista oli tänä vuonna mielettömän kova."

Camilla toteaa olevansa ylpeä joukkueen saavuttamasta MM-hopeasta. Silti jäi hieman harmittamaan, ettei joukkue saanut irti kauden parasta suoritusta vapaaohjelmasta, vaikka se pystyi venymään huippuun lyhytohjelmassaan.

"Mutta kun miettii isompaa kuvaa, on turha miettiä noin pientä juttua. Fiilis oli joka tapauksessa mahtava molempina päivinä."

Vain kerran elämässä -tapahtumia

Koko kausi on kapteenin mukaan ollut täynnä uskomattomia kokemuksia. Mukaan mahtui todella paljon tapahtumia, jotka voi kokea vain kerran elämässään. Oli kisamatka Japaniin, esiintyminen Lontoossa ja universiadit Siperiassa.

"Painoimme ihan täysillä koko kauden ajan. Helppo tämä kausi ei ollut, koska kilpailu oli kovaakin kovempaa koko kauden. Siitä kertoo koukeroinen tie MM-kilpailuihin. Kun siitä selvisimme, tuntuu, että selviämme monesta muustakin tiukasta paikasta. On hieno fiilis olla osana tätä joukkuetta."

Loma kilpailuviikon jälkeen on auttanut nollaamaan kehoa ja ajatuksia.

"Nyt on kiva päästä aloittamaan uusi kausi ja saada mukaan myös uusia luistelijoita. Alamme jälleen rakentaa nollasta uutta kautta. Pidämme huolta, että kaikilla on jengissä hyvä olla ja jo alkukaudesta kaikki menee hyvin. Koko kauden kannalta on todella tärkeää se työ, jonka teemme nyt aloittaessamme. Silloin voimme hyvillä mielin taas olla ensi keväänä taistelemassa MM-paikasta", Camilla summaa.

 

(Kuva: Tero Rauhala)