Taitoluistelun harrastusmahdollisuudet laajenee jäätanssin uusilla viikkotunneilla

Julkaistu: 9.6.2020

Helsingin Luistelijat on ottanut asiakseen tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuuden harrastaa taitoluistelua vauvasta vaariin. Tuntitarjontaan kaudelle 2020-2021 tulee lisäyksenä kaikille 9-15-vuotiaille avoimet jäätanssin harrastetunnit. Tunteja pidetään viikottain seuraavasti:

  • Perjantaisin Hernesaaren jäähallissa klo 15:15-16:15
  • Lauantaisin Konalan jäähallissa klo 11:00-12:00

Yhden viikkotunnin hinta on 50 eur kuukaudessa, lisäksi jokaisella tulee olla seuran jäsenyys sekä taitoluisteluliiton luistelupassi.

Jäätanssin aloittaminen harrasteryhmässä vaatii vain luistimet, perusluistelutaidon ja halun nauttia musiikista jäällä. Ammattivalmentaja osaa suunnitella harjoittelun niin, että jokainen pystyy ryhmässä harrastamaan omalla tasollaan jäätanssia.

Jäätanssissa on painopisteinä musiikin rytmiin luistelu, kaaret, askeleet sekä erilaiset kuviotanssit, piruetit, twisselit sekä musiikkiin eläytyminen. Jäätanssi on perinteisesti parilaji, mutta sitä voi harrastaa ihan yhtä hyvin soolona. Soolotanssi onkin lyönyt jo läpi Pohjois-Amerikassa ja Ranskassa ja lajin virallistamiseksi myös Euroopassa laajemmin tehdään kovasti töitä.

Seurakyselyjen perusteella jäätanssivalmentajien taso on hyvä. Kyselyistä ilmenee myös, että vuorovaikutus jäätanssin ryhmissä on hyvä ja ilmapiiri koetaan kaikkia kannustavana. Ilmoittautumalla liityt mukaan valitsemallesi tunnille koko kaudeksi syyskuusta 2020 huhtikuuhun 2021. Mukaan voi liittyä milloin vain kauden aikana ja irtisanoutumisaika on harrasteryhmissä seuraava kuukausi.

Tunneille ovat tervetulleita myös muodostelmaluistelijat ja yksinluistelijat. Jäätanssi on ihana harrastus, ja sitä voi harrastaa niin fiilistelijät kuin huippuluistelijatkin.

Kiira Korpi kertoo jäätanssiharrastuksestaan:

”Treenaan pari kertaa viikossa jäätanssia ihan harrastusmielessä. Minulle on auennut täysin uusi maailma, vaikka luistimilla ollaankin. Kun olin mukana taitoluistelija Sonja Heniestä kertovassa elokuvassa, jouduin opettelemaan ihan uuden luistelutyylin. Jäätanssin opettelu haastaa vähän samalla tavalla” 3.5.2019, SkatingFinland

Tule siis mukaan!

Tiedusteluihin jäätanssitoiminnastamme vastaa Henna Lindholm, 050 476 8252.

Ilmoittautumiset harrastetunneille tehdään Hoika-järjestelmässä valitsemalla ilmoittautuessa "Jäätanssin harrastetunti PERJANTAI 2020-2021" tai "Jäätanssin harrastetunti LAUANTAI 2020-2021". Halutessaan ilmoittautua molemmille tunneille tulee se tehdä molempiin erikseen.

 

Olemme saaneet jäätanssin harrastetuntien järjestämiseen Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän seuratuen vuosille 2020-2022.