Marigold IceUnity puolustaa maailmanmestaruuttaan

Julkaistu: 11.4.2019

Hallitseva maailmanmestari Marigold IceUnity tähtää mestaruutensa uusimiseen MM-kotikisoissa. Viisi kertaa maailmanmestaruuden voittanut joukkue on hionut ohjelmiensa tekniset elementit ja tulkinnan huippukuntoon voidakseen toistaa Globenin tapahtumat viime keväältä.

Marigold IceUnity on osallistunut kaikkiin Suomessa järjestettyihin lajin MM-kilpailuihin. Vuonna 2001 se oli neljäs ja vuonna 2011 hopealla. Nyt tavoitteena on kulta kotijäällä.

Valmentaja Anu Oksanen kertoo, että ohjelmiin on tehty pienempiä ja vähän isompiakin uudistuksia. Esimerkiksi lajin olympiatoiveesta kertovaan lyhytohjelmaan #WhyNot on lisätty voimaa ja vahvuutta terästetyllä sovituksella Vangeliksen sävellyksestä Tulivaunut.

– Uusi sovitus ja sen myötä tarkennettu koreografia nähdään MM-jäällä nyt ensimmäisen ja samalla tietysti viimeisen kerran, hän toteaa.

Vapaaohjelma Tranformers tuo jäälle Scifi-maailman, jonka robottimaista menoa säestää musiikki muun muassa Transformers-elokuvien sound trackeista.

– Ohjelma kuvastaa voimallaan joukkueen taistelutahtoa ja uskoa omaan tekemiseen. Kilpailutilanteissa joukkue on tällä kaudella lähtenyt usein vapaaohjelmaan takaa-ajajana, mutta se on näyttänyt, että hermot kestävät viemään silloinkin voittoon.

Marigold IceUnityn tie MM-kotikisoihin ei ole tällä kaudella ollut jäänsileä. Joukkue luisteli jo helmikuussa Suomen season´s best -tuloksen, joka sääntöjen mukaan oikeuttaa paikkaan MM-kisoissa. Se joutui kuitenkin jännittämään lopullista sinettiä valinnalleen Siperiassa luisteltujen universiadien viimeisiin pisteisiin asti, sillä niillä kotimaisen kilpakumppanin Team Uniquen olisi vielä ollut mahdollista ohittaa Marigold. Näin ei käynyt, ja paikka oli maailmanmestareiden.

Teräshermoinen joukkue

Kapteeni Camilla Sundgren toteaa joukkueen valmistautuneen MM-jäille treenaamalla todella kovaa. Täysipainoisen treenin on mahdollistanut luistelijoiden hyvä terveystilanne, jota loukkaantumiset eivät ole häirinneet.

Parasta tämän kauden joukkueessa on kapteenin mukaan kylmäpäisyys, sillä hermot pitävät tiukimmissakin tilanteissa.

– Suurin osa meistä oli katsomassa edellisiä kotikisoja, joten tiedämme yleisömeren kannustuksen ja kotikisojen huuman. Meillä on vahva luotto toisiimme ja tiedämme, mitä odottaa, hän toteaa.

Miljoonayleisön edessä

Kovaakin kovemman kilpailukauden ohessa Marigold IceUnity on ehtinyt kahdesti ulkomaille esiintymään. Japanissa joukkue otti mittaa Japanin MM-edustajasta Jingu Ice Messengersistä tapahtumassa, joka esitettiin Japanin televisiossa uutenavuotena parhaaseen katseluaikaan.

Briteissä joukkue esiintyi Dancing On Ice -ohjelmassa, jota seurasi suorana Suomen asukaslukua suurempi yleisö ja joka nähtiin nauhoitettuna myös kotimaassa. Nyt ohjelmaa tähdittänyt Saara Aalto parinsa kanssa esiintyy MM-avajaisissa.

– On hienoa, että Marigold on voinut näin nostaa lajin näkyvyyttä miljoonayleisöille, Anu Oksanen painottaa.

Samaa mieltä on Kansainvälisen Luisteluliiton muodostelmaluistelun teknisen komitean puheenjohtaja, ranskalainen Philippe Maitrot. Hän nostaa Taitoluistelu-lehden haastattelussa esiin Marigoldin vierailut japanissa sekä Britanniassa Dancing On Ice -ohjelmassa. – Tällaiset aluevaltaukset tekevät hyvää lajin tulevaisuudelle.

 

Lisätiedot:
Valmentaja Anu Oksanen + 358 40 5151559

 

 

MM-kilpailut tv:ssä ja Areenassa

Yle näyttää muodostelmaluistelun MM-kisat kanavillaan. Avajaisia voi seurata Areenassa perjantaina kello 15.55. Lähetys lyhytohjelmasta alkaa perjantaina Areenassa kello 16.55 ja TV2:ssa kello 19.45.