R2X

Kilparyhmässä 2X luistelee pääosin 11-13 -vuotiaita noviisi-, debytantti- ja silmutason luistelijoita. Viikoittaiseen treeniohjelmaan sisältyy teknistä ja koreografista jääharjoittelua (n. 11h) sekä monipuolista oheisharjoittelua (n. 5,5 h). 

Seuran vastuuvalmentajien ohjaamissa oheisissa harjoitellaan niin lajitekniikkaa ja -taitoja kuin fyysistä terveyttä ja kuntoa ylläpitäviä asioita kehonhuoltoa unohtamatta. Lisäksi luistelijoilla on viikoittain seuran balettiopettaja Pirjo Kuhan suunnittelemat ja ohjaamat balettitunnit ja tanssinopettaja Silja Saarikankaan vetämät monipuoliset  tanssitunnit. Jäällä tavataan myös seuran jäätanssivalmentajia, jotka ohjaavat luistelijoita koreografisen osaamisensa lisäksi mm. terän käytössä ja askeltekniikassa.

Koska taitoluistelu on yksilölaji, pyritään jokaiselle luistelijalle tekemään yksilöllinen ja tavoitteellinen suunnitelma, jota arvioidaan ja kehitetään koko luistelu-uran ajan. Valmentajien ja luistelijoiden on tärkeää kohdata säännöllisesti, jotta yksilöllinen ohjaaminen ja avoimuus toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Arjen kohtaamisten ja keskustelujen lisäksi ryhmän vastuuvalmentaja käy luistelijoiden kanssa yksilöllisen kehityskeskustelun kaksi kertaa kauden aikana. Kehityskeskustelussa käydään läpi luistelijan kuulumisia ja kehitystä, asetetaan tavoitteita ja välitavoitteita sekä seurataan niiden toteutumista.

Vastuuvalmentajat: Amanda Meling (Peppi Larjamo)