MIU otti kultaa, Starlights hopeaa ja Musketeers pronssia

Julkaistu: 29.10.2018

Helsingin Luistelijoiden muodostelmajoukkueet vetäisivät värisuoran mitaleista muodostelman ensimmäisissä valintakilpailuissa viikonvaihteessa. Seniorisarjan voiton vei Marigold IceUnity , Starlights oli noviisien ykköslohkossa toinen ja Musketeers junioreissa kolmas. 

Starlights voitti muodostelmaluistelun 1.valintakilpailuissa hopeaa ”The Grinch” -ohjelmallaan kovatasoisessa ykköslohkossa lauantaina. Ohjelman tarina pohjautuu elokuvaan Äkäpussi Grinch, jossa kiukuttelija aikoo varastaa joulun, mutta pienen tytön joulumieli sulattaa hänen sydämensä.

Starlightsin luistelijat sulattivat Metro Areena yleisön sydämet perinteisiä luistelupukuja varioivilla vihreillä kisa-asuillaan ja sujuvalla esiintymisellään. Tiina Turusen luotsaama joukkue otti suorituksellaan pisteet 59,42. Kakkostilallaan SM-noviisien hallitseva Suomen mestarijoukkue nappasi paikan tuleviin SM-kilpailuihin, jotka luistellaan maaliskuussa Turussa.

MIU ja Musketeers olivat molemmat lauantain lyhytohjelmien jälkeen sarjoissaan kakkosina. Musketeersin vapaaohjelmaan ”Devils” osui harmillinen kaatuminen, mikä näkyi teknisissä pisteissä. Joukkue sijoittui kokonaiskilpailun kolmanneksi pistein 172,77.

Marigold IceUnity nousi futuristisella "Transformers"-ohjelmallaan vapaaohjelmien ja kokonaiskilpailun voittoon kokonaistuloksella 209,20 pistettä.

Valmentaja Anu Oksasen mielestä kaikki seuran SM-muodostelmajoukkueet onnistuivat Espoossa.

”Kaikilta meidän jengeiltä tämä oli hyvä kauden avaus, mutta jokaisessa ohjelmassa näkyi vielä selkeästi paljon parannettavaa. Näkee, että jokaisen on mahdollisuus tehdä vielä paljon parempaa. Kun ohjelmat esitetään ensimmäisen kerran ja uusia luistelijoita on jäällä, on suoritusten kehitys vasta alussa”, hän kertoo.

Esimeriksi Marigoldin vapaassa on valmentajan mukaan muutamia niin vaikeita elementtejä, että ne alkavat onnistua vasta pikku hiljaa, kun niihin on saatu ja saadaan lisää rutiinia.

”Mutta kisatilanteessa luistelijat pystyivät aina rutistamaan ja taistelemaan elementit kohdalleen. Junioreissa tuli kaatumisia, ja muutamia asioita jäi ohjelmissa tekemättä, mutta ne saadaan kuntoon työllä ja toistoilla.”

Anu pyrkii saamaan eri luistelijoille kilpailurutiinia kauden alussa. Esimerkiksi ensimmäisen valintakilpailun lyhytohjelman luisteli neljä uutta luistelijaa verrattuna Finlandia Trophyn kokoonpanoon. Osa kilpaili ensimmäistä kertaa MIU-luistelijana.

Kauden avaus oli nyt aikaisin, sillä yleensä muodostelma aloittaa SM-osakilpailut isänpäivän viikonloppuna. ”Kun ajatellaan senioritason vapaaohjelmia, ei uudelle näin kireässä aikataulussa ehdi tulla riittävästi toistoja ja rutiinia, koska säännöt tulevat aika myöhään.”

Anu kertoo hakevansa Marigoldin vapaaohjelmiin aina uusia nostoja ja muita liikeyhdistelmiä. Niiden rutinoituminen kisakuntoon vie enemmän aikaa kuin perinteisten ratkaisujen toistaminen.

Finlandia Trophyyn asti painotus oli lyhytohjelman saattamisessa kuosiin. Sen jälkeen oli 20 päivää aikaa saattaa vapaaohjelma lopulliseen kilpailukuntoon.

Kilpailun perusteella niin Marigold kuin muutkin seniorijoukkueet olivat kuitenkin pystyneet puristamaan hyvin olivat tehot irti harjoittelustaan.

Tulokset