Katse kohti SM-kilpailuja

Julkaistu: 10.2.2020

Juniorijoukkue Musketeers ei tänä vuonna edusta Suomea junioreiden MM-kilpailuissa Nottinghamissa. Valmentaja Anu Oksanen on erittäin tyytyväinen joukkueen viikonlopun suorituksiin, vaikka MM-edustus jäikin saavuttamatta.

”Hyvää työtä molempina päivinä. Vapaaohjelma sunnuntaina osoitti joukkueen kyvyn tsempata. Luistelijat menivät nauttien jäälle lyhyen päivän jälkeen syntyneestä piste-erosta huolimatta. Tytöt olivat todella hyvällä fiiliksellä. Taisteluhenki oli kohdallaan ja tuloksena oli hyvä suoritus”, Anu toteaa.

”Nyt vain löytyi joukkueita, jotka olivat tällä kertaa meitä parempia. Onnittelut joukkueille, jotka junioreiden MM-kilpailuihin lähtevät”, hän summaa.

Valmentaja näkee Musketeersin edenneen kaudellaan nousujohteisesti. Katseet ovat nyt kohdistuneet SM-kilpailuihin, jotka päättävät Musketeersin osalta kauden. Suomen mestaruudet ratkotaan 29.2. - 1.3. Espoossa.

Kovatasoinen karsinta

Junioreiden kolmanteen valintakilpailuun oli kutsuttu viisi kauden kärkijoukkuetta, jotka kilpailivat MM-paikoista kansallisten sarjojen toisen valintakilpailun yhteydessä.

Kilpailu kotimaassa on Anun mukaan tällä kaudella ollut todella tiukkaa. Erot ovat olleet pieniä. Myös viikonlopun valintakilpailu oli kovatasoinen.

Karsintakilpailun voitti HSK:n Team Mystique kokonaistuloksella 194,71. Kaarin Dream Edges oli toinen pistein 188,21, HTK:n Team Fintastic kolmas 187,31 pisteellä, Musketeers neljäs tuloksella 185,78 ja EsJt:n Walley Bay Synchro viides pistein 174,31.

Valintakilpailun voittanut Team Mystique saa taitoluisteluliiton valintakriteerien mukaisesti suoraan MM-edustuspaikan. Toisen Nottinghamiin lähtevän joukkueen ratkaisee nyt käydyn JMM-kilpailun tuloksen ja joukkueen kahden parhaan ISU:n ja STLL:n alaisen kilpailun tuloksen keskiarvo. Nopean laskutoimituksen perusteella toisen paikan lunastanee Team Fintastic

Taitoluisteluliitto julkaisee MM-edustajat virallisesti tiistaina.

Viikonlopun tulossivu: http://www.figureskatingresults.fi/