Olympia-unelmasta ohjelmaksi – why not

8.10.2018

suurenna kuva Haave paikasta olympialaisiin elää. Marigold IceUnity tulkitsee muodostemaperheen unelmaa kauden lyhytohjelmassaan.

Marigold IceUnity voitti  huippupistein 80,76 lyhytohjelmin käydyn kilpailun Finlandia Trophy Espoossa. Ohjelmallaan #WhyNot joukkue jätti perinteiseen klassiseen tyyliinsä luottavan Team Paradisen  toiseksi 1,49 piste-erolla.

 

Valmentaja Anu oli todella tyytyväinen joukkueensa suoritukseen "Luistelijat pystyivät keskittyneeseen ja rauhalliseen suoritukseen varsinaisessa kilpailussa, vaikka kisaharjoitus vielä mennytkään ihan nappiin. Kisatuloksena oli ehjä tulkinta olympiaunelmasta kertovasta ohjelmasta."

Myös kapteeni Camilla Sundgren oli iloinen suorituksen jälkeen:

”Ihan loistavat fiilikset. Saimme tehtyä hyvän rutiinisuorituksen ja on hienoa, että se riitti tällaisiin pisteisiin. Olemme tehneet paljon toistoja ja keskittyneet oikean fiiliksen välittämiseen yleisölle. Rakastamme uutta lyhytohjelmaamme, ja sen teema on sydäntämme lähellä, sillä meidän kaikkien unelma on päästä olympialaisiin.”

Kansainvälinen muodostelmaperhe sai kesällä pettyä, sillä yhteinen haave nousta olympialajiksi kariutui jälleen.  Anu  aavisteli jo keväällä, että näin kävisi ja otti joukkueen  lyhytohjelman teemaksi ja nimeksi #WhyNot.

”Alun perin hain jotain aivan muuta, mutta musiikkilöytö ja visiot liikekielestä johtivat kuitenkin luomaan ohjelman yhteisestä unelmastamme. Minulla oli valmiina ohjelman loppu, joka muuntuisi sen mukaan, mikä lopullinen olympiaratkaisu olisi”, hän kertoo.

Anu laaduttaa ohjelman tunteikkaaksi ja teemaltaan tietysti keskustelua herättäväksi.

Joukkue kuvaa ohjelmaa tarinaksi suuresta unelmasta ja matkasta sitä kohti.

”Kielteisestä päätöksestä huolimatta jatkamme eteenpäin. Uskoen ja haaveillen. Nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin. Why not?”

Valmentaja toteaa viidennen maailmanmestaruuden olevan vahva pohja kauteen, joka huipentuu huhtikuussa MM-kilpailuihin Helsingissä.

”Tiedämme, että onnistuminen tälläkin kaudella vaatii kovaa työtä. Joukkue on lähtenyt liikkeelle nöyrästi ja hyvällä asenteella. Halu menestyä kotikisoissa ja olla entistä parempi joukkue kertoo ihailtavan nöyrästä ja ammattimaisesta asenteesta.”

Jaa