MIU uusiutui historiallisesti

3.8.2018

Valmistautumiseen uuteen kauteen kuuluu Marigoldilla perinteinen leiri Kuortaneen urheiluopistolla. Uusi joukkue Kuortaneen maisemissa.

Kaksoset Simoeemil ja Saarastiina Nurmela ovat parhaillaan ottamassa ensi tuntumaa uuteen juokkueeseensa Marigoldiin MIUn perinteisellä Kuortaneen leirillä.

”Tietenkin on haaste lähteä uuteen joukkueeseen ja luopua kaikesta totutusta. Mutta siirtyminen senioreihin tuo tietysti aivan uudelle tasolle muodostelmaluistelussa”, toteaa Simoeemil, Marigoldin historian ensimmäinen miesluistelija.

Kaksosten viime kauden joukkue Dream Edges voitti viime kaudella Suomen mestaruuden ja pääsi myös edustamaan Suomea junioreiden maailmanmestaruuskisoihin Zagrebiin. Marigold on kaksosille iso muutos, sillä se vaatii sekä paikkakunnan että joukkueen vaihtumista. Mutta siirtyminen senioreihin vie eteenpäin luistelu-uralla, vaikka uusi vaihe haastaakin vahvasti.

”Meidät on otettu vastaan tosi hyvin. On sellainen olo, että viihdyn täällä yhtä hyvin kuin viihdyin Kaarinassa”, arvioi Simoeemil.

Itse asiassa Simoeemil kävi Marigoldin testeissä jo keväällä 2017, mutta elämäntilanne ei antanut mahdollisuutta vaihtaa seuraa. Tähtäimessä oli ollut puolustusvoimien urheilukoulu, mutta pääsy sinne osoittautui vaikeaksi. Nyt hän on lykännyt menoa armeijaan ja hakee myöhemmin puolustusvoimien urheilukouluun viisinkertaisen maailmanmestarijoukkueen jäsenenä.

”Kun ollaan senioritasolla ja lajin pyramidin huipulla, saattavat ovet ehkä aueta helpommin.”

Nuorta miestä toivottiin jo pitkään myös jäätanssiin, mutta hän pitää muodostelmaluistelua omana juttunaan. Simoeemil on MIUssa historian ensimmäinen mies, ja ainoana miehenä hän luisteli myös Kaarinassa, joten tilanne ei ole hänelle outo.

”Tämä on tuttu paikka joukkueessa.”

Joukkueelle tilanne on tietysti uusi ja vaatii myös valmentajalta uutta ajattelua.

”Simoeemil ansaitsi paikan joukkueessa erinomaisilla luistelutaidoillaan. Joukkueessa hän on tasavertainen jäsen, joka joutuu tekemään samalla lailla töitä kuin muutkin. Sukupuoli ei tuo mitään etua kenellekään”, Anu painottaa.

Uusi kokoonpano esittäytyy julkisesti ensimmäisen kerran Finlandia Trophyssa Espoossa 5. - 7. lokakuuta. Joukkueet kilpailevat tuolloin kauden lyhytohjelmillaan.

Kauden tähtäin on lajin MM-kilpailuissa, jota luistellaan Helsingissä 12. - 13. huhtikuuta. Marigold haluaa uudistaa kotikisoissa MM-kultansa, joka olisi joukkueen kuudes. 

Jaa