Simoeemil luistelemaan Marigoldiin

2.8.2018

Marigold IceUnityn riveissä luistelee alkavalla kaudella joukkueen historian ensimmäinen miesluistelija. Joukkueen luisteluvoimaa ja -taitoa  vahvistaa Simoeemil Nurmela (19). Hän edusti vielä viime kaudella Kaarinan Dream Edges -joukkuetta, joka voitti  juniorisarjan Suomen mestaruuden ja luisteli Suomen edustajana  junioreiden MM-kilpailuissa Zagrebissa.

Valmentaja Anu Oksanen näkee uudistuksen tervetulleena, joskin myöntää, että ajatustyötä on täytynyt tehdä tavallista enemmän ohjelmien koreografioiden suunnittelussa. Oksanen korostaa, että

”Nurmelan ottaminen joukkueeseen ei ollut huomiohakuisuutta, vaan hän ansaitsi paikan erinomaisilla luistelutaidoillaan. Viisinkertaisen maailmanmestarin riveihin on turha haaveilla, jollei täytä tarkkoja taitovaatimuksia”, Anu painottaa.

”Joukkueen jäsenenä Simoeemil on tasavertainen jäsen, joka joutuu tekemään samalla lailla töitä siinä missä muutkin”, Oksanen toteaa.

Joukkueen rakenteessa tapahtuvat muutokset ovat vaikuttaneet etenkin uusien kilpailuohjelmien työstämiseen.

Ohjelmien rakennetta ja teemoja  Anu kertoo miettineensä hiukan eri vinkkelistä kuin aiemmin, kun koreografiat luotiin ryhmälle naisia.

”Toisaalta uuden ajattelu sopii, sillä meille on tärkeää uusiutua vuodesta toiseen.

Marigold leireilee parhaillaan Kuortaneen Urheiluopistolla, jossa uusia ohjelmia työstetään. Anu ei paljasta vielä teemoja, mutta vakuuttaa luomisprosessin olevan joka vuosi haasteellinen. Lajiin tulleet uudistukset elementteihin ja vapaaohjelman lyhentyminen haastavat omalta osaltaan ajattelemaan uudelleen.

Alkava kausi on merkittävä suomalaiselle muodostelmaluistelulle, sillä lajin MM-kilpailut käydään Helsingissä huhtikuun alussa. Suomalaisyleisö näkee muodostelmaluistelujoukkueitten uudet lyhytohjelmat kansainvälisessä Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa 5.-7. lokakuuta.

Marigold IceUnity lähtee rohkeasti kohti uutta kautta selkein tavoittein.

”Tavoitteena on uusia MM-kulta keväällä kotiyleisön edessä”, Anu summaa.

Lähde: Suomen Taitoluisteluliiton tiedote

Jaa