Merten tähdet veivät MM-tunnelmaan

2.4.2018

Kuvat: Tero Rauhala

Vierailu Sea Lifessa lauantaina yhdisti Marigold IceUnityn kauden vaiheet ja teemat. Joukkue aloitti kilpailukautensa Shanghai Trophysta ja sen hopeamitaleista. Shanghaissa luistelijat ehti vierailla kaupungin akvaariossa, jossa tutustuttiin vapaaohjelma Splashin merelliseen maailmaan. Yllätysretki Sea Lifen näyttelyyn Merten tähdet vei jäiden tähdet nyt niin tähtien kuin merenalaisen maailmankin tunnelmiin.

”Kun mietimme kauteen sopivaa yllätysohjelmaa joukkueelle ennen MM-matkaa, alkoi Sea Lifessa sopivasti näyttely Merten tähdet. Siinä molempien ohjelmien teemat ovat mukana. Joukkuetta kuvattiinkin Sea Lifessa molemmissa kisapuvuissa”, valmentaja Anu Oksanen kertoo.

Joukkue matkustaa alkuviikosta Ruotsiin. Kilpailu käydään nyt ensimmäistä kertaa Tukholmassa ja sen legendaarisessa Globen-jäähallissa. Lyhytohjelmien päivä on perjantai, ja vapaaohjelmat luistellaan lauantaina.  

”Toivon, että tänä vuonna arviointi näyttää siltä, miltä joukkueiden luistelukin näyttää. Ettei tällä kertaa Ruotsin kisoissa tarvitse jälkikäteen ihmetellä, mitä teknisistä tasoista nyt on löytynyt. Olemme hakeneet SM-kilpailujen jälkeen rutiinin vahvistusta ja esittämisen voimaa”, Anu Oksanen toteaa.

Ohjelmiin on valmentaja Anu Oksasen mukaan tehty pieniä koreografisia lisäyksiä, erityisesti lyhytohjelman siirtymiin

Marigoldin kapteeni Camilla Sundgren kuvaa joukkueen lähtevän matkaan todella hyvillä mielin, vaikka flunssat ja pienet loukkaantumiset ovat kiusanneet viime hetken valmistautumista.

”Meillä on erittäin hyvä pohja näissä ohjelmissa, joten voimme lähteä MM-jäille rauhallisin mielin ja hyvällä fiiliksellä. Olemme viimeistelleet ohjelmia pienin koreografisin muutoksin ja nostattaneet kuntoa, että pystymme vetämään ohjelmat todella täysillä. Huumori on meidän voimamme.”

Valmentaja Anu Oksanen sanoittaa joukkueen tavoitteen yksiselitteisesti.

”Tähtäimessämme on maailmanmestaruus.”

Marigold IceUnity on hallitseva MM-hopeamitalisti, ja maailmanmestaruus olisi joukkueelle viides. Edellisen maailmanmestaruuden joukkue voitti  vuonna 2014 Gourmayeurissa Italiassa.

 

MM-kilpailujen sivut: http://skatesweden.se/en/wssc2018/ 

Jaa