MIU:lle kultaa ja MM-paikka, Musketeersille hopeaa

4.3.2018

Marigold IceUnity uusi Suomen mestaruutensa Helsingissä sunnuntaina ja kuittasi samalla kisapassit MM-kilpailuihin Tukholmaan. Myös Musketeers onnistui junnuissa ja uusi viime kauden SM-hopeansa.

 

Marigold nousi lyhytohjelman toiselta sijalta onnistuneen vapaaohjelman ansiosta voittoon kauden kotimaisin ennätyspistein 204,60.

Joukkue sukeltaa kauden vapaaohjelmassaan Splash  meriseikkailuun, joka sujui sunnuntaina vauhdikkaasti ja hyväntuulisesti. Joukkue ansaitsi tulkinnastaan pisteet 132,86.

”Lähdimme tekemään ohjelmaa samalla tavalla kuin harjoituksiakin ja onnistuimme 100-prosenttisesti. Meillä on kaudella ollut paljon epäonnea, mikä on herättänyt meidät terävöittämään tekemistämme. Tämä SM-voitto on unelmien täyttymys”, summasi kapteeni Camilla Sundgren ilon kyyneleet poskillaan.

Valmentaja Anu Oksanen oli onnellinen joukkueensa onnistumisesta tiukimmassa mahdollisessa tilanteessa.

”Tämä oli todella jännittävä viikonloppu, koska varaa epäonnistumiseen ei ollut. Tytöt todella taistelivat ja tekivät ohjelman rutiinilla. Virheetön ei suoritus ollut, mutta onnistui riittävän hyvin. Oli helpottavaa, että kauden parhaat kotimaiset pisteet varmistuivat ennen Helsinki Rockettesin suoritusta, mikä varmisti MM-paikan”, hän arvioi.

SM-hopealle luisteli HTK:n Helsinki Rockettes, joka johti kilpailua vielä lyhytohjelmien jälkeen. Pronssin vei HSK:n Team Unique.

Junioreilla onnistuneet kisat

Musketeers uusi SM-hopeansa onnistuneilla lyhyt- ja vapaaohjelmilla. Anu oli erityisen onnellinen joukkueen menestyksestä viikonvaihteessa. Joukkueen karisti näin hartioiltaan painolastin epäonnistumisestaan junioreiden erillisisissä MM-valinnoissa.

Joukkue sai vapaaohjelmastaan Wodoo Dolls pisteet 97,7 ja kokonaispisteet 157,

”Teimme ehdottomasti kauden parhaat suoritukset. Meillä on ollut sellainen kausi, että on kaaduttu ja kampitettu. Kun onnistuimme nyt molempina päivinä, ei voi olla muuta kuin tyytyväinen”, joukkueen kapteeni Jasmine Kuusla.

Junnukapteeni kertoo, että epäonnistuminen MM-valinnoissa tietysti harmittaa, mutta kaikesta oppii. ”Minulle tämä on ollut opettavaisin kausi, josta saan paljon mukaan jatkoon. Kaikki tämä on vahvistanut. Vaikka MM-valinnoissa kaatui neljä, saimme kopissa todella nopeasti positiivisen hengen päälle. Oikeasti osaa nauraa omillekin virheille, sillä niitä sattuu kaikille.”

Suomen mestariksi luisteli Kaarinan Dream Edges. Pronssin otti HSK:n Team Mystique.

Tulokset:http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/MLSM2018/index.htm

Jaa