Säveltäjä vaikuttui Marigoldin Pohjantähdestä

20.2.2018

suurenna kuva Säveltäjä Petri Laaksonen ja Pohjantähden tulkit. suurenna kuva suurenna kuva Petri Laaksonen sai muistoksi käynnistään Marigoldin ja Musketeersin yhteisen, perinteisen kalenterin ja kausijulkaisun.

Säveltäjä Petri Laaksonen vieraili maanantaina Marigoldin harjoituksissa katsomassa, kuinka hänen säveltämänsä Täällä Pohjantähden alla taipuu tulkinnaksi jäällä. 

”Olipa dramaattinen”, hän arvioi live-esitystä.

Säveltäjä kertoi kuulleensa ja nähneensä erilaisia versioita sävellyksestään, mutta ensi kertaa hän pääsi seuraamaan sen tulkintaa jäällä. 

Lyhytohjelmallaan Täällä Pohjantähden alla joukkue jatkaa Suomen itsenäisyyden 100. vuoden juhlintaa. Viime kauden Sibeliuksen musiikkiin tehty "Suomi 100" -vapaaohjelma, joka Coloradon MM-kisoissa osoittautui maailman parhaaksi ohjelmaksi, sai näin Pohjantähdestä jatkoa.

Lyhytohjelma kuvastaa valmentaja Anu Oksasen mukaan suomalaista melankoliaa ja sisukkuutta. Vahva nainen kestää kovatkin koettelemukset antamatta periksi.

”Täällä omassa maassamme, Pohjantähden alla, meillä ovat mielessä menetetyt lähimmäisemme, jotka ovat saaneet kodon tähtien tuolla puolen. Surua, kaipuuta ja menetyksen tuskaa tuntien katsomme kaukaisuuteen. Mutta samalla uskomme parempaan tulevaisuuteen ja selviytymiseen.”

Marigold IceUnity saavutti viime kaudella MM-hopeaa Coloradossa. Se voitti vapaaohjelman, mutta kakkostila lyhytohjelmassa vei joukkueelta kullan piste-erolla 0,12. MM-kultaan luisteli Venäjän Team Paradise.

Maaliskuun 3. - 4. päivänä Marigold kilpailee Helsingin jäähallissa  Suomen mestaruuden ohella paikasta huhtikuisiin muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin Tukholmassa. Uusiiko MIU Suomen mestaruuden ja lähteekö se MM-kilpailuihin, selviää SM-kilpailujen jälkeen. Suomen mestari lähtee ja toisena kauden piste-ennätyksen tehnyt joukkue. Jos Suomen mestari ja ykköstuloksen tehnyt on yksi ja sama joukkue, ottaa paikan toiseksi parhaan pistemäärän luistellut joukkue.

Jaa