Seuramme täyttää 110 vuotta

26.1.2018

Helsingin Luistelijat on tänään 110-vuotias. Olemme tuoneet luistelun iloa sadoille ja taas sadoille lapsille, nuorille ja aikuisille.  

Alkuvuosikymmenien kantaviin voimiin taitoluistelussa kuului Linnan luisteluperhe, jonka isä Edward Linna oli yksi Helsingin Luistelijoiden perustajista vuonna 1908. Isä ja tytär Edvard ja Hilkka Linna olivat 1920-luvun mestareita pariluistelussa.

Tyttäristä Riitta osallistui ensimmäisiin  SM-kilpailuihinsa 12-vuotiaana, luisteli uransa aikana lukuisia SM-mitaleita ja Suomen mestaruuden vuonna 1955. Hän kilpaili ja esiintyi lukuisissa tilaisuuksissa ympäri maata myös sisarensa Kirsti Linnan kanssa. Kirsti Linnakin oli moninkertainen Suomen mestari.

Riitta Linnasta tuli valmentaja ja myöhemmin kansainvälinen taitoluistelutuomari sekä jäätanssin opettaja ISU:n erotettua pariluistelun ja jäätanssin omiksi lajeikseen 1950. Hän oli tutustunut jäätanssin perusteisiin Lontoossa.

Riveissämme ovat luistelleet myös maailman ja maan kuin taitoluistelijat. Claes Thunberg saavutti pikaluistelijana viisi olympiavoittoa, viisi maailmanmestaruutta sekä neljä Euroopan mestaruutta 1920- ja 1930-luvulla. Hänellä on myös lukuisia MM- ja EM-mitaleja.

 2000-luvulla kansainvälisissä arvokisoissa ovat maata edustaneet HL:n taitoluistelijoina Elina Järvinen o.s. Kettunen, jonka uran huippuhetkiin kuuluu olympiaedustus 2002,  ja Juulia Turkkila, joka on löytänyt uuden uran jäätanssijana parinaan Matthias Versluis.

MM-mitalikantaan seuramme ovat palauttaneet Marigold IceUnity ja Musketeers. Marigoldilla on neljä ja Musketeersilla kaksi MM-kultaa. Marigold on parhaillaan hallitseva MM-hopeamitalisti ja Musketeers MM-pronssimitalisti.

HL on viime kauden tuloksillaan Suomen paras seura, ja jäillämme loistavat tälläkin kaudella kaikki luistelukoululaiset, aikuisluistelijat, jäätanssijat, yksinluistelijat ja  muodostelmaluistelijat – ensi potkujaan harjoittelevista tähtiin. 

Kuvasato tänään 110 vuotta täyttävän seuramme alkuvuosikymmeniltä.

Jaa