Mestaruuksia ja pronssia yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailusta

21.12.2015

Yksinluistelun ja jäätanssin Suomen mestaruudet ratkottiin Mikkelissä 18.-20.12.2015. HL:sta kilpailuun osallistuivat jäätanssiparit Cecilia Törn-Jussiville Partanen, Olesia Karmi-Max Lindholm ja Kaisa Ukkonen-Antonio Viitanen sekä yksinluistelijat Juulia Turkkila, Emilia Toikkanen, Nelma Hede, Oona Ounasvuori, Jade Rautiainen ja Emma Ignatius.

Cessi ja Jussiville luistelivat uransa ensimmäiseen Suomen Mestaruuteen ennätyspistein 143,56. Pari johti jo lyhyttanssin jälkeen ennätyspisteillä 58,49. Vapaatanssi ei sujunut aivan totutulla tasolla, mutta pisteet riittivät kuitenkin vapaatanssin voittoon. Olesia ja Max ottivat hopeaa hienoilla suorituksilla tehden kauden ennätyspisteet sekä vapaa- että lyhyttanssissa. SM-junioreiden mestaruuden vei Kaisa ja Antonio selkeällä erolla toiseksi tulleeseen pariin. Team Cessiville suuntaa tammikuussa edustamaan Suomea uransa ensimmäisiin EM-kilpailuihin Bratislavaan.

Sunnuntain todellinen onnistuja oli Juulia, joka nousi kauden parhaalla suorituksella pronssille. Juulia oli lyhytohjelman jälkeen neljäntenä. Lyhytohjelman kolmoistulppi -yhdistelmä sujui hyvin, mutta kolmoissalkow päätyi kaatumiseen ja kaksoisaxel jäi yksöiseksi. Muuten hallittu kokonaisuus tuotti kuitenkin pisteitä 48,84. Vapaaohjelmassa Juulia luisteli hallitun ja kauniin kokonaisuuden, joka palkittiin vapaaohjelman ennätyspisteillä (102,95) ja upealla kolmannella sijalla. Kolmen kärki onnistui tasaisessa kilpailussa hienosti. Suomen mestariksi luisteli Tapparan Anni Järvenpää ja hopeaa otti myös Tapparaa edustava Jenni Saarinen. Lyhytohjelman jälkeen johdossa ollut EsJt:n Viveca Lindfors luisteli epäonnisen vapaaohjelman ja tippui sijalle neljä. Aiemmin kaudella tehdyt Season Best – pisteet oikeuttavat Vivecan kuitenkin EM-edustuspaikkaan. Emilia Toikkanen ja Nelma Hede olivat lopputuloksissa sijoilla 11 ja 12.

Junioritytöt aloittivat SM-kilpailut perjantai-iltana. Lyhytohjelman jälkeen Jade oli hienosti 8. sijalla pistein 39,19. Nilkan nivelsidevammasta toipuva Emma teki tilanteeseen nähden kelpo suorituksen ollen 15. pistein 36,62. Oonaa pitkin syksyä vaivannut hyppyjen epävarmuus näkyi lyhytohjelmassa, sijoitus 17. (32,53). Vapaaohjelmat eivät sujuneet tytöiltä aivan toiveiden mukaan, mutta hetkeä kilpailun jälkeen heiltä löytyi jo pientä hymyä valokuvaajaa varten. Jade sijoittui lopputuloksissa sijalle 12, Emma sijalle 15 ja Oona sijalle 19.

SM-kisoissa naisten vapaaohjelman voittaneen Tapparan Jenni Saarisen menestyksekkään koreografian takaa löytyy meille kaikille varsin tuttu kasvo. Jenni on hakenut tälle kaudelle uutta virikettä yhteistyöllä muodostelmaluistelun päävalmentajamme Anu Oksasen kanssa. Kesällä ylikunnosta kärsinyt Jenni onnistui vapaaohjelmassa tällä kaudella nyt ensimmäistä kertaa ja oli suorituksesta vaikean alkukauden jälkeen silminnähden onnellinen.
- Työskentely Anun kanssa on ollut todella mielenkiintoista. Anu on pannut tekemään jäällä kaikkea uutta, välillä hassujakin juttuja, Jenni kertoo alkukaudesta ilmestyneessä Taitoluistelu – lehdessä.

Onnea kaikille onnistujille ja tsemppiä kevätkauteen!