MIU huipensi kautensa SM-hopeaan

Julkaistu: 25.2.2024

Marigold IceUnityn nousujohteisen kauden kruunasi SM-hopea sunnuntaina Turussa. Joukkueen vapaaohjelma They are here - Aliens! sujui alusta loppuun vahvoin vedoin ja toi joukkueelle 149,58 pisteellä  toisen tilan vapaaohjelmakilpailussa. Kokonaispisteet 221,54 takasivat sille hopeiset mitalit.

”Tämä oli huikea ja ihana päätös kaudellemme. SM-hopea näin kovassa kisassa on todella kova saavutus, sillä meillä on jälleen tällä kaudella ollut todella kovat kilpakumppanit. Valitettavasti sijoitus ei vie meitä MM-kisakoneeseen näillä valintakriteereillä. Saimme kuitenkin kaikin tavoin hyvän nousujohteisen päätöksen kaudelle", valmentaja Anu Oksanen totesi.

”Vaikka tiesimme tähän päivään lähtiessämme, että MM-paikka on ison työn takana, joukkue ei antanut missään vaiheessa periksi. Se lähti vapaaohjelmaan asenteella kaikki tai ei mitään, ja jokainen antoi kaikkensa. Joukkue veti alusta loppuun täysillä ja mielettömällä tahdolla”, Anu kiitti.

Suomen Taitoluisteluliitto vahvisti kisan päätyttyä joukkueet MM-kisoihin Zagrebiin. Fin 1 on Suomen mestari, Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes ja Fin 2 kauden MM-valintakaavan perusteella Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique.

Helsinki Rockettes voitti Suomen mestaruuden pistein 230,65. Team Unique luisteli pronssille pistein 214,26.

Musketeersilla hyvä kauden päätös

Musketeers nousi onnistuneella vapaaohjelmallaan SM-kilpailujen viidenneksi kokonaistuloksella 166,91 pistettä. Vapaaohjelmastaan Shackles of Monarchy joukkue saavutti 108,53 pistettä.

”Saimme yhdessä viimeiselle kisaviikonlopulle onnistuneen päätöksen. Jäällä nähtiin pienistä virheistä huolimatta parasta Musketeersia. Saimme vapaaohjelmaan tuotua teknistä tarkkuutta lyhytohjelmankin edestä. Se siivitti meidät kokonaiskilpailun kolmanneksi parhaisiin elementtipisteisiin. Olemme suoritukseen erittäin tyytyväisiä”, kertoi kapteenikolmikko Minni Turtiainen, Sara Hankonen ja Nelli Parkko.

Suomen mestaruuden voitti Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro pistein 193,68 . Hopealle luisteli  Kaarin Dream Edges Junior 193.53 pisteellä ja pronssille Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic 176,78 pisteellä.

Tulokset