MIU:lle ensimmäinen Challenger-voitto

Julkaistu: 13.1.2024

Marigold IceUnity ja Musketeers avasivat kansainvälisen kisakautensa kauden ensimmäisessä Challenger-sarjan kilpailussa Lumière Cupissa Hollannissa. Marigold IceUnity voitti seniosarjan pistein 216,03, ja Musketeers luisteli kovassa kisassa neljänneksi tuloksella 174,34 pistettä.

Molemmat nostivat vahvasti kauden parasta tulostaan.
Marigoldille voitto Lumière Cupissa oli ihka ensimmäinen Challenger-sarjassa. 

Joukkue luisteli vapaaohjelmien ykköseksi teemallaan They are here - Aliens! . Se toi illan suorituksesta 145,58 pistettä.
”Hienosti taisteltu ohjelma tänään. Luistelijat eivät antaneet periksi, vaikka yhdessä nostossa oli ennen alastuloa ongelmia, mutta he saivat puskettua senkin sieltä ympäri”, valmentaja Anu Oksanen kiittää.
”Kolmesta elementistä joukkue ei saanut vapaaohjelmassa tavoiteltua korkeinta tasoa, mutta kokonaisuutena veto oli hyvä ja toi joukkueelle todellakin ensimmäisen Challenger-kisan voiton.”
Marigold IceUnity luisteli jo lyhytohjelmastaan kauden parhaat pisteensä 70,45. Lopputuloksessa kuitenkin yllätti kahden pisteen vähennys, jonka joukkue sai kielletyksi luokitellusta elementistä. Vähennys vei joukkueen lyhytohjelmien kakkoseksi.
”Olemme kilpailleet tällä lyhytohjelmalla neljä kertaa aiemmin, mutta nyt siitä löytyi ”illegal element”. Kahden pisteen vähennys oli tietysti harmillinen. Selvittelemme asiaa nyt kisan jälkeen”, Anu totesi.
Itse lyhytohjelman esitys oli valmentajan mukaan vapautunut ja energinen. 
”Tässä kv-kauden avauskilpailussa meillä oli jälleen ensikertalaisiakin mukana jäällä. Näki, että luistelijat nauttivat tekemisestään. Toki mukaan mahtui teknisiä virheitä ja yksilövirheitä. Tämä oli kelpo aloitus kansainväliselle kaudelle.”
Joukkue lepää sunnuntain Eindhovenissa ja lähtee sitten kohti Salzburgia.

Musketeersille kauden parhaat pisteet

Musketeers lähti vapaaohjelmien kilpailupäivään vahvalla taistelutahdolla, joka näkyi valmentaja Tiina Pesosen mukaan huikeana fiiliksenä jo kisaveryttelyssä. 
”Jäälle astuikin päättäväinen joukkue, joka onnistui parantamaan kauden kokonaistulostaan reilulla 8 pisteellä. Ohjelma oli läpimenon harmillista kaatumista lukuun ottamatta perusvahvaa tekemistä ja joukkue oli tyytyväinen pisteparannukseen.” 
Kokonaisuudessaan kisasta jäi valmentajan mukaan kuitenkin paljon nälkää tulevaan, ja joukkue näkee, että omassa tekemisessä on vielä paljon parantamisen varaa ja kehityspotentiaalia..
Vapaaohjelma Shackles of Monarchy toi joukkueelle 110,91 pistettä. Loppusaldo 174,34 nosti kauden parasta tulosta 7,9 pisteellä.
Tiina painotti, että Musketeers lähti jo lyhytohjelmaansa hyvällä ja odottavalla fiiliksellä. 
”Joukkue sai tuotua jäälle jo parempaa unisonoa, laatua sekä tulkintaa. Komponenttipisteissä saavutettiin hyvää parannusta edelliseen kisaan. Oli kiva huomata, että tehty työ on tuottanut tulosta. Valitettavasti suorituksessa jäi teknisellä puolella kuitenkin arvokkaita tasoja saavuttamatta ja ohjelmaan sattui pieni pyllähdys.”
Joukkue oli lyhytohjelmissa neljäs pistein 63,95.
Molemmat joukkueet kilpailevat ja viikon kuluttua Mozart Cupissa Itävallassa tavoitteinaan vahvat onnistumiset ja entistä paremmat suoritukset. 
Tulokset