Toisissa SM-valinnoissa MIU kolmas, Musketeers neljäs

Julkaistu: 10.12.2023

Marigold IceUnity onnistui sunnuntaina vapaaohjelmassaan They are here - Aliens! loistavasti ja kokosi vedollaan pisteet 147,66. Kokonaistuloksella 215,23 se sijoittui  kolmanneksi muodostelmaluistelun toisessa valintakilpailussa Helsingissä.

Valmentaja Anu Oksanen luonnehti joukkueen suoritusta erinomaiseksi kokonaisuudeksi, jota oli nautinto seurata laidalta.

”Joukkue luisteli ohjelman tosi ihanasti alusta loppuun. Suoritus oli rauhallinen ja osoitti, että joukkue nauttii ohjelman luistelusta. Myös selkeä pisteparannus ensimmäiseen valintakilpailuun verrattuna oli sitä, mitä haetaan. Tavoitteenahan on parantaa suoritusta kisa kisalta.”

Anu kertoi olevansa erittäin tyytyväinen sunnuntain joukkueen vetoon:

”Matka jatkuu.”

Kilpailun voitti HSK:n Team Unique ja toiseksi luisteli HTK:n Helsinki Rockettes.

Musketeers kilpailemaan MM-paikasta

Musketeers luisteli vahvasti vapaaohjelmansa Shackles of Monarchy ja sai esityksestään 103,90 pistettä, joilla se oli vapaaohjelmien viides. Kokonaistulos 166,44 toi sille junioreiden kokonaiskilpailun neljännen sijan.

”Musketeers lähti vapaaohjelmapäivään rohkeasti taisteluasenteella. Tulkinta pysyi vahvana läpi ohjelman, ja joukkue onnistui luistelemaan sen puhtaasti, vaikkakin hienoista taistelua näkyi muutamissa elementeissä. Erityistä kehitystä näkyi alkuohjelman kuvioiden laadussa sekä piruetissa”, Musketeersin valmennustiimiin kuuluva valmentaja Tiina Pesonen kuvasi.

Joukkue onnistui parantamaan Season Best -pisteitään sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa.

Kahden SM-osakilpailun tulosten perusteella Musketeers valittiin niiden viiden joukkueen joukkoon, jotka kilpailevat Marie Lundmark Trophyssa paikoista junioreiden MM-kilpailuihin Neuchâtelissa Sveitsissä.

”Joukkue lunasti upeasti tämän tavoittelemansa kolmannen valintakilpailun paikan. Tästä lähdetään kehittämään erityisesti suorituksen kokonaisvarmuutta kohti seuraavia kisoja”, Tiina totesi.

Tulokset