Miu niukasti kolmanneksi – Musketeers nousi neljänneksi

Julkaistu: 5.11.2023

Kilpailu seniorisarjassa ennakoi äärimmäisen tiukkaa taistelua Suomen mestaruudesta ja MM-kisapaikoista. Myös junioreissa kilpailu edustuspaikoista ja mestaruudesta on tällä kaudella entistä kovempaa.
Marigold IceUnity sijoittui ensimmäisessä SM-osakilpailussa kolmanneksi. Se sai innovatiivisesta ohjelmastaan They are here - Aliens!  141,81 pistettä, joilla se jäi vapaaohjelmissa HSK:n Team Uniquesta vain 0,04 pistettä ja voiton vieneestä Helsinki Rockettesista 0,38 pistettä.
Lopputuloksellaan 210,92 Marigold vei pronssin, Team Unique tuloksella 211,92 kullan ja Helsinki Rockettes pistein 211,57 hopean. Kaikki kolme joukkuetta olivat lopputuloksilla pisteen sisällä.
”Erot tässä alkukaudesta ovat todella pienet. Olen ylpeä siitä, kuinka joukkue onnistui ensimmäisessä kilpailussa tässä uudessa vapaaohjelmassa. Ohjelma sisältää meille kolme aivan uutta elementtiä, esimerkiksi volttimenon ryhmänostoon sekä uuden asennon nostossa. Emme myöskään ole tehneet paripiruettia aikaisemmin, emme  myöskään kuolemanspiraalia uudella tavalla”, valmentaja Anu Oksanen totesi.
Anu kertoi joukkueen pitävän vapaaohjelmastaan ja hänestä oli ihana nähdä, kuinka rohkeasti ja vapautuneesti joukkue lähti kauden avaukseen.
”Tästä on hyvä jatkaa ja tarkentaa treeniä ja tekemistä. Olen kokonaisuudessaan tyytyväinen tähän viikonloppuun”, hän summasi.


Musketeers vapaaohjelman kolmas
Musketeers oli vapaaohjelmallaan Shackles of Monarchy sarjan kolmas pistein 101,95. Tulos nosti sen kokonaispisteissä kilpailun neljänneksi pistein 161,86. 
 ”Musketeers-joukkue lähti päivän vapaaohjelmakisaan loistavalla taistelutahdolla. Joukkue pystyi tuomaan tänään kilpailujäälle rohkeampaa ja vahvempaa tekemistä. Koko viikonlopussa oli ilahduttavaa teknisten tasojen saaminen läpi. Nyt joukkue lähtee vahvistamaan muita ohjelman osa-aluepisteitä seuraavaan kisaan”, totesi valmentaja Tiina Pesonen joukkueen valmennustiimistä.
Junioreissa voiton vei Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro. Toiseksi sijoittui Kaarinan Dream Edges Junior ja kolmanneksi HTK:n Team Fintastic.

'
Starlights kolmanneksi
”Starlightseilla on ollut koko viikonlopun mielettömän hauskaa yhdessä joukkueena, ja he odottivat kovasti kisajäällä uuden Wish upon a shooting star -ohjelmansa esittämistä. Valitettavasti joukkue ei päivän suorituksessa yltänyt omalle tasolleen, ja teknisiä vähennyksiä sattui elementteihin.”, valmentaja Tiina Pesonen kuvasi.
Päivän suoritus toi kuitenkin joukkueelle pronssisen mitalin.
”Joukkue suuntaa katseensa eteenpäin ja lähtee metsästämään onnistunutta suoritusta seuraaviin kilpailuihin”, Tiina totesi.


Tulokset