Turkkila-Versluis tanssivat voittoon, Marigoldille hopeaa Finlandia Trophyssa

Julkaistu: 9.10.2023

Finlandia Trophy oli menestys Helsingin Luistelijoiden huippuluistelijoille.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis tanssivat ensimmäiseen Finlandia Trophy -voittoonsa. Yuka Orihara ja Juho Pirinen luistelivat upeasti kuudenneksi. Pariluistelussa Milania Väänänen ja Filippo Clerici veivät neljännen sijan.

Pareina luistelevien huippusuorituksista paljon tietoa www.skatingfinland.fi

Marigoldia Marilynin malliin

Marigold IceUnity avasi kautensa menestyksekkäästi sijoittumalla toiseksi Finlandia Trophyn kutsukilpailussa muodostelman SM-seniorijoukkueille. Iloinen ja vauhdikas lyhytohjelma Some like it hot toi joukkueelle 69,22 pistettä.

Valmentaja Anu Oksanen oli tyytyväinen joukkueen menestykseen lauantaina.

”Olemme parin viime viikon aikana saaneet hiottua ohjelmaa. Oli kiva nähdä, luistelijat vetivät ohjelman niin hyvin”, hän kiittää.

Anu luonnehtii suoritusta rennoksi kauden avaukseksi.

 ”Mukana oli muutamia ensikertalaisia seniorikilpailussa. Kaikki luistelijat selviytyivät suorituksesta mallikkaasti. Luistelijat selvästi nauttivat olostaan jäällä, mitä ohjelmalta toivotaankin.”

Some Like It Hot -ohjelmalla haetaan Anun mukaan iloa ja pientä flirttiä jäälle. Valmennustiimi haluaa, että ohjelmaa on iloista luistella ja mukavaa katsella.

Ohjelman musiikki on tuoreesta Broadway-musikaalista, jolta Marigoldin versio on saanut myös nimensä. Musikaali pohjautuu löyhästi klassikkoelokuvaan Piukat paikat, jossa komedian tähtenä loisti Marilyn Monroe. Pukuun onkin haettu Marilynin henkeä. Yhtenä hauskana yksityiskohtana ovat puvusta löytyvät taskut.

Kapteeni on joukkueestaan ylpeä

Myös Marigoldin kapteeni oli Aino Palosuo ylpeä joukkueensa luistelusta. Hänestä suoritus oli oman joukkueen näköinen ja siihen toi lisävoimia yleisön vahva kannustus.

”Voi kyllä olla todella ylpeä joukkueen suorituksesta. Olimme jäällä yhdessä ja nautimme. Vaikka ohjelmaan mahtui muutamia virheitä, se ei haitannut kokonaisuutta. Kyseessä olin kauden ensimmäinen kilpailu, ja tästä lähdemme vain parantamaan”, hän totesi Taitoluisteluliiton haastattelussa heti kisasuorituksen jälkeen.

Kilpailun voitti HTK:n Helsinki Rockettes pistein 70,36. Kolmanneksi luisteli Team Unique tuloksella 67,40 pistettä.

Suurin osa Marigoldin luistelijoista käytti sunnuntaisen vapaapäivänsä Metro Areenan katsomossa jäätanssiparejamme kannustamassa.

Muodostelmakisan tulokset