MIU pronssille, Musketeers neljänneksi

Julkaistu: 26.2.2023

Marigold IceUnity luisteli SM-pronssille, ja Musketeers jäi niukasti neljänneksi muodostelman SM-kilpailuissa viikonvaihteessa Helsingissä.

”Molemmilta joukkueilta hyvät ja vahvat suoritukset, mutta ne eivät nyt näissä kisoissa riittäneet korkeammalle”, valmentaja Anu Oksanen toteaa.

Junioreiden kohdalla ero pronssiin oli todella pieni. Joukkue saavutti kokonaispisteet 184,74 ja jäi vain 0.09 pisteen päähän kolmannesta sijasta. Vapaaohjelma Steampunk toi 116,64 pistettä.

”Tällainen piste-ero kirvelee aina paljon enemmän, kun kyse oli kuitenkin mitalista. Joka tapauksessa vapaaohjelma sujui joukkueelta hyvin ja energisesti. Me valmentajat olemme tyytyväisiä junioreiden tekemiseen tässä kilpailussa”, Anu tähdentää.

Seniorit luistelivat Anun mukaan myös perusvahvan vedon vapaaohjelmastaan The Elements. Joukkue ansaitsi suorituksestaan 153,92 pistettä ja kokonaispisteet 227,78

”Oli nautittavaa katsoa, miten luistelijoilla oli vahva tahtotila, ja esityksestä huokui luistelun ilo ja yhdessä tekemisen riemu. Olen todella iloinen heidän suorituksestaan, vaikka sinne jäi hieman parannettavaa pariin elementtiin, jotka joukkue olisi voinut tehdä vähän paremmin. Mutta ei MM-paikka niihin varmastikaan kaatunut.”

Joukkue ja valmentajat eivät nähneet jäljessään luistelleiden vetoja.

”Oletettavasti nämä joukkueet ovat tehneet todella kovat suoritukset. Senioreiden taistelu MM-paikoista Lake Placidiin oli nyt äärimmäisen tiukka”, Anu arvioi.

Pronssitila vei hallitsevalta MM-hopeamitalistilta Marigold IceUnitylta mahdollisuuden puolustaa mitaliaan huhtikuisissa MM-kilpailuissa.

Joukkue valmennustiimeineen lähettää onnittelut MM-kilpailuihin lähteville Team Uniquelle ja Helsinki Rockettesille. 

Tulokset: https://www.figureskatingresults.fi/results/2223/MLSM2023/index.htm