Marigold voittoon Gdanskissa

Julkaistu: 11.2.2023

Marigold IceUnity jatkoi vahvaa virettään lauantaina Gdanskissa voittamalla vapaaohjelman kauden ennätyspisteillään 153,89. Kokonaistuloksella 228,79 joukkue jätti toiseksi sijoittuneen USA:n Adrian Collegen yli 35 pisteen ja kolmanneksi luistelleen Puolan Ice Fire Senior lähes 73 pisteen päähän.

Marigold IceUnity johti kilpailua ylivoimaisesti jo lyhytohjelmien jälkeen. Myös Adrian College oli molempina päivinä toisena ja saavutti kokonaispisteet 193,71. Kolmanneksi kiri Hevelius Cupin kotimaan Puolan Ice Fire Senior, joka ohitti tuloksellaan 155,98 lyhytohjelmien jälkeen kolmantena olleen Tšekin Team Darlingsin.

Valmentaja Anu Oksanen oli todella tyytyväinen joukkueen tekemiseen.

”Meistä suoritus näytti hyvältä ja vahvalta. Oli tietysti ikävä katsoa luistelua väärältä puolelta ja laidalta, mistä syystä mietin, miltä muutama elementti mahtoi näyttää sieltä tuomareiden puolelta. Kokonaisuus oli joka tapauksessa hyvä.”

Pisteet vapaaohjelmasta olivat nyt kauden parhaat, ja kauden paras kokonaistuloksin jäi vain 0,26 pisteen päähän.

”Joukkue on pystynyt kahtena lähes peräkkäisenä viikonloppuna luistelemaan kisoissa tasaiset, hyvät suoritukset molemmista ohjelmista. Se kertoo perusvahvasta rutiinista, jonka joukkue on saavuttanut”

Anusta oli jälleen hienoa, että suomalaiset juniori- ja noviisijoukot kannustivat joukkuetta niin  vahvasti. Siitä hän lähettää kannustajille ison kiitoksen.

”Luistelijat saivat katsomon kannustushuudoista varmasti lisäbuustia suorituksiin.”

Tulokset: https://page.pfsa.com.pl/results/2223/HEV2023/