Juulialle ja Matthiakselle EM-pronssia!

Julkaistu: 29.1.2023

Juulialle ja Matthiakselle EM-pronssia!

Upea jäätanssiparimme Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat myöhään lauantai-iltana mielettömän vapaatanssin ja voittivat kotiyleisön edessä EM-pronssia. Suomalaisten astuessa jäälle omaan suoritukseensa, pauhasi lähes täysi jäähalli kannustuksiaan, mutta parin asettuessa alkuasentoon oli hallissa täysin hiljaista.

Schubertin musiikkiin tehty vapaatanssi on aiemmin kaudella kerännyt laajasti kehuja, mutta EM-jäällä nähtiin tanssi lumoavampana kuin koskaan. Erityisesti Juulian ja Matthiaksen tavaramerkiksi noussut yhdistelmänosto sai yleisön jälleen raikuviin suosionosoituksiin. Mitalin varmistuttua jäähallissa puhkesi huutomyrsky.

EM-kilpailujen vapaatanssista pari ansaitsi ennätyspisteet 120,65. Yhteispisteissä Juulia ja Matthias paransivat ennätystään yhteensä 6,42 pisteellä ansaiten yhteispisteet 198,21. Maagisen 200 pisteen rajan pari on ylittänyt joulukuussa käydyissä SM-kilpailuissa, mutta kotimaisten kilpailujen tuloksia ei lasketa kansainvälisiin ennätyspisteisiin.

– Kun yhdistelmänostossa yleisön kannustus kiihtyi, tuli sellainen vau. Kun ohjelman loppupuolella alkoi olla jo vähän hapoilla, yleisöstä sai lisää energiaa ja voimaa, Turkkila hehkutti. 

– Me nautimme joka hetkestä ja annoimme kyllä kaikkemme, Versluis iloitsi.

– Tämä on vasta alkua. Pari vuotta sitten emme olisi osanneet kuvitella vielä mitalia. Tämä on ollut unelmamme ja nyt menemme kohti uusia tavoitteita, Turkkila jatkoi.

Juulian ja Matthiaksen sijoitus oli suomalaiselle jäätanssille erittäin tärkeä, sillä se toi seuraaviin EM-kilpailuihin toisen maapaikan. Marraskuussa parimme teki suomalaista jäätanssihistoriaa luistelemalla Grand Prix-kilpailujen pronssille, tämäkin upeasti kotiyleisön edessä. Myös EM-pronssi on historiallinen, sillä edellisen kerran suomalainen jäätanssipari on ollut EM-mitaleilla 28 vuotta sitten vuonna 1995.

Liettuaa edustavat jäätanssijamme Paulina Ramanauskaite ja Deividas Kizala eivät yltäneet vapaatanssissa aivan parhaaseensa. AC/DC musiikin siivittämä vapaatanssi erottui kilpailussa tyylillisesti hienosti, rohkea vapaatanssi sai yleisön hyvin mukaan. Parimme lopullinen sijoitus oli kilpailussa 17. 

Euroopan mestaruuden voittivat Italian Charlene Guignard ja Marco Fabbri (210,44) ja hopeaa ottivat Iso-Britannian Lilah Fear ja Lewis Gibson (207,89).

Suuren suuret onnittelut Juulia ja Matthias sekä koko jäätanssin huipputiimimme Maurizio Margaglio, Neil Brown, Henna Lindholm ja Pia-Maria Gustafsson!

EM-kilpailujen tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2223/ec2023/

Juulia ja Matthias

 

 

 

Juulia ja Matthias

Kuvat: Tomi Hänninen
Lähde: stll.fi