Juulia ja Matthias rytmitanssin jälkeen kolmantena

Julkaistu: 27.1.2023

Jäätanssiparimme Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat parhaillaan käynnissä olevissa Taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailuissa upean rytmitanssin. Rytmitansseissa on tällä kaudella latinalaiset rytmit, Juulialla ja Matthiaksella samba ja rumba.

Onnistunut rytmitanssi toi kotiyleisön edessä uudet ennätyspisteet 77,56. Huomiseen vapaatanssiin parimme pääsee lähtemään erinomaisista asetelmista kolmannelta sijalta. Rytmitanssin kolmas sija toi Juulialle ja Matthiakselle myös niin sanotun pikkumitalin, jotka jaetaan aina ensimmäisen kilpailupäivän iltana.

– On hieno asia, että pystyimme näyttämään tänään parhaamme ja saavuttamaan ennätyspisteet arvokilpailuissa, Turkkila iloitsee.

–  Luistelu kotiyleisön edessä oli aivan mahtavaa ja pidimme todella hauskaa tänään, Versluis kertoo. 

–  Äänekäs kannustus auttoi meitä olemaan läsnä hetkessä. Tiesimme, että yleisö on meidän tukenamme, Turkkila jatkaa.

Kotiyleisö oli tuttuun tapaan hienosti mukana urheilijoiden suorituksissa ja etenkin suomalaiset luistelijat saivat osakseen vahvaa kannustusta. Mahtavan suorituksen lisäksi Juulian ja Matthiaksen rytmitanssissa ihastutti myös Juulian uusi puku. Aiemmin tällä kaudella sähkönsinisessä puvussa ja poninhännässä kilpaillut Juulia vaihtoi rytmitanssipukunsa pidempään viininpunaiseen luomukseen. Kokonaisuuden kruunasivat upea meikki ja tyylikäs niskanuttura.

Seuramme toinen pari, Liettuaa edustavat Paulina Ramanauskaite ja Deividas Kizala luistelivat oman samban ja rumban rytmejä sisältävän rytmitanssinsa lähelle kauden ennätyspisteitä. Vapaatanssiin pari pääsee lähtemään hienosti sijalta 16. 

Kilpailua johtavat rytmitanssin jälkeen italialaiset Charlene Guignard ja Marco Fabbri 85,53 pisteellä. Ison-Britannian Lilah Fear ja Lewis Gibson ovat toisena pistein 84,12.

EM-kilpailujen tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2223/ec2023/

Kuvat: Tomi Hänninen

Lähde: stll.fi