Mitali jokaiselle HL:n SM-joukkueelle

Julkaistu: 5.12.2022

Helsingin Luistelijoiden SM-joukkueet pääsivät mitalikantaan myös muodostelmaluistelun toisessa SM-valintakilpailussa, jonka kotiseura järjesti viikonvaihteessa Espoossa.  Marigold IceUnity voitti senioreissa hopeaa, Musketeers voitti pronssia junioreissa ja Starlights noviisien lohkossa 1.

Marigold IceUnity jatkoi lyhytohjelmien päivän hyviä vetoja myös vapaaohjelmassaan Elementit, joka toi joukkueelle 149,13 pistettä ja kokonaispisteet 220,20. MIU jäi vain vajaan kahden pisteen päähän kilpailun voittaneesta Helsinki Rockettesista.

”Marigoldin parannus viime kisasta ei johtunut pelkästään kaatumisten puuttumisesta. Olemme tehneet ohjelman kanssa paljon töitä, ja se näkyi kisasuorituksessa”, valmentaja Anu Oksanen toteaa.

Anu on tyytyväinen, että jo harjoituksissa näkynyt vahva tekeminen löysi tiensä itse kisasuoritukseen

”Olemme pystyneet saavuttamaan loppuohjelmaan voimaa ja vauhtia, joita fyysinen ja energiaa kuluttava  ohjelma nostoinen vaatii. Oli hyvä nähdä, että nyt sitä energiaa ja voimaa oli loppuohjelmassa jo paljon, paljon enemmän. Moni elementeistä, joiden kanssa olemme tehneet töitä, oli jo siistimpi.”

Musketeers nostaa rimaa

Musketeers saavutti hyvin sujuneella vapaaohjelmallaan Steampunk 109,59 pistettä, ja kokonaispisteet 174,34. Joukkue oli tällä kertaa SM-osakilpailussa pronssilla.

Junnuiltakin vapaaohjelman veto oli hyvä ilman mitään suuria virheitä. Suomen taso on kuitenkin junioreissakin niin kova, että meidän pitää nostaa rimaa tekemiseen. Suoritus vastasi tasoa, johon he ovat yltäneet harjoituksissakin, mutta meidän on päästävä  vielä laadukkaampaan tekemiseen. Ei muuta kuin lisää treeniä.”

Anu korostaa, että tekniset tasot olivat kohdillaan molemmilla joukkueilla.

”Nyt alamme työstää esittämistä, tulkintaa ja kaikkea viimeistelyä. Hyvään pisteeseen olemme kuitenkin jo päässeet.”

SM-noviisijoukkue Starlights oli toisessakin lohkon 1 SM-osakilpailussa pronssilla. Joukkueen kultainen kotka lensi vahvoin siiveniskuin, vaikka läpimenoon osuikin puolen pisteen vähennykseen johtanut kupsahdus. Tuloksena olivat hienot 74,51 pistettä ja kolmas sija.

Anu on tyytyväinen, että yleisö oli pikku hiljaa löytänyt tiensä hallille. Hän odottaa. että yleisö palaisi takaisin vieläkin runsaammin joukoin.

 ”On aivan toisenlaista joukkueille, kun ne pääsevät luistelemaan elävän yleisön edessä ja saavat kannustusta läheltä. Siksi toivon, etteivät ihmiset jäisi kotiin ruudun ääreen seuraamaan kisoja. Paikan päällä nähtynä kilpailut ovat myös paljon sykähdyttävämpiä.”

Kuvat: sjphotos