Muodostelmalla hyvä SM-avaus

Julkaistu: 7.11.2022

Marigold IceUnityn ja Musketeersin viikonloppu muodostelmaluistelun ensimmäisissä SM-valinnoissa Lahdessa oli hyvä alku kisakaudelle. Marigold IceUnity oli seniorisarjassa kolmas ja Musketeers junioreiden toinen. Valmentaja Anu Oksanen toteaa, että nyt treenit jatkuvat.

Anu näkee Marigoldin luistelleen hyvin lyhytohjelmansa WHO´S THERE?, joka sai ensi-iltansa onnistuneesti jo Finlandia Trophyssa. Sen jälkeen on harjoituksissa keskitytty hiomaan vapaaohjelmaa, jota Anu luonnehtii vaikeaksi ja fyysiseksi.

”Suoritus oli joukkueelta perushyvä. Meillä oli jälleen kehissä kaksi uutta Marigoldia. Pyrimme saamaan mahdollisimman monelle luistelukokemusta varsinkin näin alkukaudesta. Uudet luistelijat selvisivät hienosti ensimmäisestä kisasuorituksestaan.”

Ohjelma toi joukkueelle 67,29 pistettä, joilla se oli kolmas tiukassa lyhytohjelmakisassa.

Musketeersin lyhytohjelmaan Imagine osui heti alussa törmäys kolmioläpimenossa.

– Osa luistelijoista lähti elementtiin niin innokkaasti, etteivät rivit olleet kohdallaan. Siinä vaiheessa jo näki, että läpimenossa voi käydä jotakin. Kun törmäys sitten tapahtui arvokkaimmassa elementissä, oli pisteiden menetys selvää.

Valmentaja luonnehtii kuitenkin Musketeersin kauden aloitusta mallikkaaksi.

Joukkue sai lyhytohjelmastaan 56.56 pistettä ja sijoittui viidenneksi ensimmäisen kisapäivän jälkeen.

Epäonnea mutta paljon hyvää

Marigoldille sattui ja tapahtui vapaaohjelmassa Elementit. Anu harmitteli epäonnea ohjelman loppuosassa, mutta näki joukkueen suorituksessa myös paljon hyvää. Joukkue sijoittui kolmanneksi lopputuloksella 196,95 pistettä. Vapaaohjelman pisteet olivat 129,66.

”Ohjelman alkuosa sujui mallikkaasti, mutta loppuosassa tuli sitten kaatumisia ja tason pudotuksia parissa elementissä. Oli selvää, etteivät pisteet sillä tavalla nouse. Itse ohjelma on niin vaativa ja haastava, että se kaipaa vielä paljon harjoitusta. Loppuun pitää saada paljon vauhtia ja energiaa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.”

Anu toteaa Marigoldin kehittyneen harppauksin parin viime viikon aikana. Elementteihin on joka tapauksessa saatu varmuutta, jota erityisesti vapaaohjelmassa ei vielä alkukaudesta ole.

Senioreiden kilpailussa ensimmäinen oli Helsinki Rockettes ja toinen Team Unique.

Musketeers vapaaohjelman ykkönen

Musketeers voitti junioreiden vapaan päivän onnistuneella ohjelmallaan Steampunk pistein 110,45. Tulos 167.01 pistettä nosti joukkueen kokonaiskilpailun kakkoseksi.

”Musketeers luisteli vapaaohjelmansa tosi energisesti ja vapautuneesti. Luistelijat pysyivät suorituksensa ajan pystyssä, mikä onnistui sunnuntaina vain kolmelta juniorijoukkueelta. Todella hieno luistelu.”

Junioreiden kilpailun voitti Team Fintastic. Kolmanneksi luisteli Valley Bay Synchro.

Starlights kolmanneksi

Starlights sijoittui kolmanneksi SM-noviisien lohkon 1 avauskilpailussa.  Joukkueen ohjelma Golden Eagle kokosi laadukkaalla luistelulla pisteet 75,91.

Lohkossa 1 luistelee yhdeksän joukkuetta.

Jää reikiintyi betonille asti

Lahdessa oli ongelmia jään kanssa. Ohjelmissa on nykyisin hyppyjä, joista jäähän syntyy koloja. Isku Areenalla jäähän reikiä kairautui betoniin asti, eivätkä ne ehtineet umpeutua, kun joukkueet joutuivat jäälle ennen pinnan kuivumista.

Valmentajat keskustelivat asiasta moneen otteeseen kisan aikana.

Jää jouduttiin ajamaan uudelleen kesken senioreiden vapaaohjelmakilpailun ennen viimeisenä luistelleen Helsinki Rockettesin suoritusta.

”Toiveena on, että tulevissa kisoissa otetaan luistelijoiden ja joukkueiden etu otetaan huomioon, ja annetaan jään kuivua rauhassa ennen suorituksia. Jääongelmat eivät kuitenkaan olleet syy meidän virheisiin”, Anu painottaa.

Kuvat: sj.p.h.o.t.o.s