MIU:n kausi käyntiin lupaavasti

Julkaistu: 13.10.2022

Marigold IceUnity avasi kautensa hienosti Finlandia Trophyssa. Joukkue sijoittui hopealle ja jäi voitosta vain 0,26 pistettä. Nyt MIU lähtee työstämään ohjelmaa eteenpäin ja viimeistelemään erityisesti vapaaohjelmaa, jonka ensi-ilta on ensimmäisissä SM-valinnoissa marraskuussa.

Ensimmäinen SM-valintakilpailu luistellaan Lahdessa 5. – 6. päivänä marraskuuta. Ensi viikolla MIU valmistautuu alkavaan kilpailukauteen leireilemällä Vierumäellä torstaista lähtien.

Viime kauden MM-hopeaan päättänyt Marigold IceUnity on uusiutunut reippaasti. Joukkueen riveissä on tällä kaudella 22 luistelijaa.

Valmentaja Anu Oksasen toteaa joukkueen saaneen uuteen kokoonpanoonsa jälleen todella taitavia luistelijoita. Näkemystä vahvistaa joukkueen menestys Finlandia Trophyssa.

”Olimme todella tyytyväisiä siihen, miten uusiutunut joukkue selvisi ensimmäisestä kisastaan. Toki ohjelman ensimmäisessä elementissä – twisseleissä – näkyi pientä jännitystä ja haparointia, eivätkä rivit olleet ihan yhtä mallikkaasti kuin ovat olleet harjoituksissa, mutta ohjelman edetessä joukkue piti päänsä kylmänä ja suoriutui kaiken kaikkiaan onnistuneesti ohjelmastaan”, Anu kiittää.

 Valmentaja muistuttaa, että joukkue on päässyt tekemään uudistuneita elementtejä vähän aikaa, sillä ohjelma rakennettiin vasta kesäloman jälkeen. Siksi on hänestä selvää, että ohjelma hakee vielä tietyiltä osin ratojaan.

”Olemme tyytyväisiä, miten hyvin MIU jo luistelee joukkueena. Meille on kuitenkin tullut luistelijoita seuran ulkopuolelta, mutta olemme aika nopeasti saaneet luistelun yhtenäiseksi. ”, valmentaja Anu Oksanen toteaa.

Myös joukkue oli todella tyytyväinen esitykseensä. Luistelijoilla oli ollut hyvä fiilis jäällä, ja he olivat saaneet toisistaan positiivista energiaa. Se näkyi Anun mukaan jäällä rauhallisuutensa hieman epävarman alun jälkeen. 

”Esittäminen oli myös yllättävän hyvää ja vahvaa tässä vaiheessa kautta. Luistelijat olivat hyvin sisäistäneet sitä kauhun tunnelmaa, jota ohjelmassa haetaan.”